top of page

Çevrimiçi İşletmeler: Müşterileri Nasıl Çekersiniz?

Güncelleme tarihi: 21 Haz 2023

Bu 5 ipucu, e-ticaret işletmenin öne çıkmasına yardımcı olabilir.

Bir zamanlar bize yakın olan veya arkadaşlarımızın ve ailelerimizin önerdiği mağazalardan alışveriş yapmayı tercih ederdik. Ama artık durum böyle değil. Bugün, e-ticaret patlama yaşıyor ve bir düğmeye tıklayarak dünyanın her yerinden alışveriş yapabiliyoruz. Ancak parmaklarının ucunda sayısız seçenek varken, müşterileri çevrimiçi mağazana çeken nedir? Bu 5 ipucu, e-ticaret işletmenin öne çıkmasına yardımcı olabilir ve müşterileri "satın al"ı tıklamaları için çekebilir.


Çevrimiçi İşletmeler: Müşterileri Nasıl Çekersiniz?


1. İlk İzlenim


İşletmenin web sitesi, markanı internette bulan müşterilere ilk tanıtımındır. Çevrimiçi mağazanın tasarımı, düzeni ve görsel çekiciliği, satış yapabilmen için kritik öneme sahiptir. Potansiyel müşteriler sitene gelir ve etkilenmezlerse, satın almadan sitenden çıkarlar.


Kendin Yap yaklaşımını benimsemek istiyorsan, profesyonel web siteleri için hazır şablonlar sağlayan Wix gibi hizmetler var. Özel bir tasarım oluşturmak için bir web tasarımcısı da tutabilirsin; Olağandışı işlevlere veya çok özel bir tasarıma ihtiyacın varsa bir web tasarımcısı tutmanı tavsiye ederiz.


2. Sosyal Medya Kanallarını Optimize Et


Sosyal medya, web siteni ücretsiz tanıtmanın en iyi yollarından biridir. Sosyal medya, daha sonra müşteriler haline gelebilecek kitlenle etkileşim kurma, paylaşma ve iletişim kurma fırsatı sunar.


Müşterilerini sosyal medya kanallarına nasıl çekersin? Bazı basit, uygulanabilir önlemlerle sosyal medya oyununu geliştirebilirsin:


  • Sık sık gönderi yayınla

  • Facebook ve Pinterest'in müşteri çekmenin en iyi yolları olduğunu bil

  • Markan için doğru sosyal medya kanallarını kullan

  • Takipçilerinle etkileşim halinde ol

  • İlgiyi en üst düzeye çıkarmak için fotoğraflar, videolar veya bilgi grafikleri gibi görsel öğeleri kullan

Sadece sosyal medyada ilginç, ilgi çekici ve etkileşimli olarak harika PR ve pazarlama yaratacaksın - üstelik ücretsiz!


3. Güncel Kal


Alışveriş yapan müşteriler, sıcak trendleri takip etmekten hoşlanırlar. Müşterilerinin e-ticaret sitene tekrar gelmesini sağlamak için web siteni ve sosyal kanallarını sık sık güncellemen gerekecek. İçeriği yeni tutmayı ve düzenli olarak güncellemeyi hedeflemelisin, böylece müşterilerinin tekrar gelip alışveriş yapmak için bir nedeni olur. Müşterilerini mutlaka sahip olunması gereken trendleri satın almaya ikna etmek için sosyal medyada, teşvikler gönderebilirsin veya "yenilikler"in tanıtım çekimlerini yapabilirsin.


Başka bir deyişle, harika bir web sitesi veya sosyal kanallar kurup bunları kendi haline bırakmak yeterli değildir – müşterilerinin geri gelmek için bir nedeni olsun diye her şeyi güncel ve ilginç tutmalısın!


4. Blog Yaz


Çevrimiçi İşletmeler: Müşterileri Nasıl Çekersiniz? sorusunun bir diğer cevabı da Blog yazmak. Blog yazmak, sosyal medya kanallarını takip etmek veya web siteni güncellemek çok fazla iş gibi görünebilir, ancak müşterilerle bağlantı kurmak için gerçekten yararlı bir araçtır.


Harika bir blog, müşterilerinin e-ticaret sitenizin pazarda bir otorite olduğunu bilmesini sağlar. Bir kamp malzemeleri mağazası işlettiğini varsayalım - kamp yapmakla ilgili ipuçları, ekipman incelemeleri ve yerel kamp gezileri hakkında yayın yapabilirsin! Ya da belki bir butik işletiyorsun - en son trendler hakkında yayın yapabilirsin.


Sosyal medyanın kuralları blog yazmak için de geçerlidir: Sık sık güncellemelisin, yorumlara yanıt vermelisin ve en yüksek geri dönüş için görsel öğeleri paylaşmalısın. Maksimum çapraz tanıtım için blogunu web sitene ve bağlantıyı sosyal medya kanallarınıza yönlendirebilirsin. Ve her zaman müşteri tabanını hatırla - blogunun okuyucuları, ister zorlu kampçılar isterse moda tutkunları olsun, hedef demografine uygun olsun.


5. Görsel Ol


Bir e-ticaret sitesi yönetmenin zorluklarından biri, ürünlerini müşterilerin satın almak isteyeceği şekilde sergilemektir. Bir dükkanda, bir müşteri bir kazak satın almak isterse, o kazağı deneyebilir, kumaşın yumuşaklığını hissedebilir ve vücudundaki döküme bakabilir. Ancak, bir çevrimiçi mağazada, aynı satışı yapmak için yaratıcı yollar kullanarak müşteriyi çekmen gerekir.


Video pazarlamaya girebilirsin. Video, müşteriye ürününün nasıl göründüğünü gösterdiği için e-ticaret siteleri için ilgi çekici bir satış aracıdır. Kazak giyen, kumaşı gösteren ve bunların izleyiciye gösterilmesi için etrafta dolaşan bir model gösteren bir video oluşturabilirsin. Fotoğraflarla dolu bir e-ticaret ortamında öne çıkmanın harika bir yolu!


YouTube veya Vimeo gibi üçüncü taraf video hizmetleri , kendi profesyonel kalitede videolarını oluşturmana ve videolarını paylaşmanı çok kolaylaştırır.


Satış Zamanı!


Müşterileri e-ticaret sitene çekmek emek ister. Rakiplerine ayak uydurmak yeterli değildir - bir adım öne geçmen gerekir! O halde ticaretin “e” kısmına dal! müşterilerinle etkileşime geç, görsellerinle göz kamaştır ve o satışı yap!



Çevrimiçi İşletmeler: Müşterileri Nasıl Çekersiniz? Bu 5 ipucu, e-ticaret işletmenin öne çıkmasına yardımcı olabilir.
Çevrimiçi İşletmeler: Müşterileri Nasıl Çekersiniz?




Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page