top of page

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Güncelleme tarihi: 21 Haz 2023

Kullanıcı dostu bir web sitesi işini büyütmene yardımcı olabilir. Küçük işletmen için nasıl bir web sitesi oluşturacağını anlatacağız.


Bugün, işini büyütmek söz konusu olduğunda, çevrimiçi bir varlık zorunludur. Markanı oluşturmak, müşterilerine ulaşmak veya ürünlerini çevrimiçi satmak istiyorsan, çekici, bilgilendirici ve gezinmesi kolay bir web sitesine ihtiyacın olacak.


Bir geliştirici ve tasarımcı ekibini işe almak, karşılayabileceğin daha fazla ise, endişelenme. Çok sayıda platform kısıtlı bir bütçeye sahip olanların işlerini fark ettirecek bir web sitesi oluşturmasına olanak tanır. Seçeneklerden bazılarına göz atalım:

Web Sitesi Platformları


Düzinelerce web sitesi oluşturma platformu bugün çok az veya ücretsiz olarak mevcuttur. Başlangıçta daha önce programlamayla hiç ilgilenmemiş olanlar için göz korkutucu görünse de, Web.com , Wix.com ve GoDaddy.com gibi siteler yeni başlayanlar için bile basit ve anlaşılması kolaydır.


"Bırak ve sürükle" öğelerini kullanarak, bir web sitesi oluşturabileceğinden emin olabilirsin. Bir web sitesi oluşturucu seçmeden önce, senin için neyin önemli olduğunu düşünmelisin. Mobil uyumlu olmasını ister misin? Düzenli olarak bir bülten göndermeyi planlıyor musun? Küresel olarak iş yapacaksan, çok dilli bir siteyi düşünebilirsin.


Bunalmış, kafan karışmış hissedersen, web sitesi platformlarının müşteri hizmetleri ekibine danışabilirsin. Kolayca bulabileceğin bir web sitesi kurma platformu kullanarak, bir profesyoneli işe alma maliyetini ortadan kaldırabilir, bu parayı işinin diğer alanlarına yatırabilirsin.


Serbest çalışanlar


Web siteni kendin oluşturmak için zamanın veya arzun yoksa, bir freelancer kiralamak isteyebilirsin. Fiyatlar web sitesi kurucuları arasında büyük farklılıklar gösterdiğinden, birkaç teklif almak iyi bir fikirdir. Kaç sayfa istediğini ve içerik oluşturmak için ne kadar yardıma ihtiyacın olduğu da toplam maliyeti etkiler. Deneyim seviyelerine bağlı olarak, bir profesyonele gidersen birkaç yüz ila birkaç bin TL arasında ödeme yapmayı bekleyebilirsin. Ancak web siteni sanal vitrinin olarak düşünüyorsan, muhtemelen olabildiğince gösterişli görünmesini isteyeceksin.

Kurs Al


Web siteni kendin oluşturmaya kararlıysan, bir kursa katılabilirsin. Hem ücretsiz hem de eğitim tabanlı çevrimiçi eğitimler, web'de bol miktarda bulunur ve önceden herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan başlamana yardımcı olabilir.


Soru sorabileceğin ve materyallerde sana yol gösterecek birinin bulunduğu yüz yüze bir ortamda daha rahatsan, sürekli eğitim sınıfları sunan kolejler ve okullar sana bir web sitesi oluşturmak için ihtiyaç duyduğun araçları sağlayabilir.


Web Siteni Oluştururken Akılında Tutman Gerekenler


İster kendin yap yolunu seç, ister bir profesyoneli işe al, sitene dahil etmek isteyeceğin belirli unsurlar var. İşte olmazsa olmazların bir listesi:

1. Basit Bir Alan Adıyla Başla


Basit ve akılda kalıcı bir URL'ye sahip olmak, müşterilerin web sitene nasıl ulaşacağını markanı bulmasını ve markanı hatırlamasını kolaylaştırır. Yapabiliyorsan, insanlar bunları eklemeyi unutmaya meyilli oldukları için tire, sayı veya alt çizgiden kaçın.


İşletmenin adı zaten başka bir şirket tarafından alınmışsa, seçtiğin web sitesi oluşturma platformu, başka nelerin mevcut olduğunu bulmana yardımcı olabilir.

2. Web Sitenin Güvenli Olduğundan Emin Ol


Sitenin saldırıya uğramayacağından emin olmak, siteni güvenli ve sorunsuz çalışır durumda tutmak için güvenebileceğin bir barındırma şirketi bulmalısın. Yavaş yüklenen bir site, müşteriler için can sıkıcıdır. Senin web sitenden vazgeçip, rakibinin sitesine geçebilirler.


3. Tüm Temel Web Sayfalarını Dahil Et


Ana Sayfa – Açık ve özlü bir misyon beyanı sunduğundan emin ol.

Hakkında - Biyografini ve işini özel kılan şeyleri sun.

İletişim – Bir telefon numarası, bir e-posta adresi ve müşteri hizmetleri saatlerini ekle.


Somut bir mağaza sahibiysen, Google haritalarına bir bağlantı ekleyerek müşterilerin işletmeni bulmasını kolaylaştır. Kullanıcıların işletmeni bulmasını kolaylaştırmak için web sitenin her sayfasına bir telefon numarası ve e-posta eklemek de iyi bir fikirdir.

Görüşler – Memnun müşterilerinden geri bildirim isteyerek işletmen hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlayabilirsin.


SSS – Bu, sana en sık sorulan soruları listelemek ve kısa ve öz bir şekilde yanıtlamak için iyi bir fırsattır. Sonuç olarak, bu sana zaman kazandırabilir ve kendini tekrar etme zahmetinden kurtarabilir.


Blog – Bu, sitende yeni içeriğe sahip olduğundan emin olmanın harika bir yoludur. Örneğin, bir şarap dükkanın varsa, müşterilere getirdiğin yeni bir bağbozumu, sunduğun bir tadım veya çeşitli yemeklerle şarapları eşleştireceğin bir akşam yemeği hakkında bilgi verebilirsin.


4. Arama Motoru Optimizasyonundan Yararlan


Web siten görsel olarak çarpıcı ve kullanıcı dostu olsa bile, müşteriler onu bulamıyorsa ne işe yarar? Arama motorlarının bulmasını kolaylaştırmak için siten üzerinden doğru terimleri ve anahtar kelimeleri kullanmalısın.


5. Basit Tut


Mesajını kısa ve tatlı tutmalısın. Muhtemelen işin hakkında bir roman yazacak vaktin yok. SEO anahtar kelimelerine odaklanan birkaç iyi ifade edilmiş cümle, sitene ziyaretçi çekmek için iyi bir etkiye sahip olabilir. Sunman gereken her şeyi sunmaktan heyecan duyabilirsin, ancak sayfaların kalabalık veya gezinmesi zor görünüyorsa, ziyaretçilerin bunalmış hissetme ve uzaklaşma riskini göz ardı etmemelisin.


Sayfanın üst kısmında kalın harflerle yazılmış kelimeler veya anlaşılması kolay bir açılır menü kullanarak siteye göz atmayı kolaylaştırabilirsin.


Müşterilerinin işletmeni sosyal medyada bulmasını kolaylaştırmalısın . Bir müşteri markanı Facebook'ta beğenirse veya Twitter'da takip ederse, bu beslemeleri düzenli olarak güncellediğinden emin olmalısın, böylece potansiyel müşterilerinin gözünün önünde kalabilir ve neler sunduğunu onlara bildirebilirsin.

7. Nelerden Kaçınmalı


Siteni ziyaret ettiğinde otomatik olarak oynatılan caz müziği veya video eklemek cazip gelebilir, ancak ziyaretçiler, özellikle de işteyken gizlice göz atanlar için rahatsız edici olabilir. Müşterilerin zamanını boşa harcayarak canını sıkma riskini taşıdığız için flaştan veya yüklenmesi sonsuza kadar sürecek herhangi bir eylemden kaçınmalısın.


İşletmenin sunduğu şeyleri öne çıkaran bir web sitesi oluşturmak için artık süper teknoloji meraklısı olmana gerek yok. Bir web sitesi kurulum platformunu denemeyi ve siteni kendin oluşturmayı düşünebilirsin. Veya şirketinin internette parlamasını sağlayacak bir profesyonele başvurabilirsin. Belki de web sitesi oluşturma kursunun yardımıyla yarı profesyonel olmak istersin. Hangi seçeneği seçersen seç, sitenin ve işletmenin hedef kitlen tarafından fark edilmesini sağlayacak temel öğeleri eklediğinden emin olmalısın.


Web Sitesi Nasıl Kurulur?-Kullanıcı dostu bir web sitesi işini büyütmene yardımcı olabilir. Küçük işletmen için nasıl bir web sitesi oluşturacağını anlatacağız.
Web Sitesi Nasıl Kurulur?




Comments


bottom of page