top of page

Takip Etmeniz Gereken Sosyal Medya KPI'ları

Takip Etmeniz Gereken Sosyal Medya KPI'ları



İşletmeniz bir sosyal medya stratejisine yatırım yaparsa, sonuçları görmeyi beklersiniz. Yine de, herhangi bir sosyal medya pazarlamacısının bildiği gibi, bu sonuçları etkili bir şekilde raporlamak her zaman göründüğü kadar kolay değildir.


her sosyal kanalda izlemeniz gereken en önemli sosyal medya ölçümlerini ve bunları nerede bulacağınızı keşfedeceğiz. İlerlemenizi daha etkili bir şekilde takip edebilmeniz için sosyal medya hedeflerinizi daha doğru bir şekilde hedeflemek için bunları kullanın.

Aşağıda, her sosyal kanalda izlemeniz gereken en önemli sosyal medya ölçümlerini ve bunları nerede bulacağınızı keşfedeceğiz. İlerlemenizi daha etkili bir şekilde takip edebilmeniz için sosyal medya hedeflerinizi daha doğru bir şekilde hedeflemek için bunları kullanın.


Facebook


Sokaktaki birine en büyük sosyal medya platformunun ne olduğunu sorarsanız, Facebook der. Ve haklıdır!


Facebook'un 2022'nin ilk çeyreği itibariyle dünya çapında 2,93 milyar kullanıcısı var. Kullanıcı tabanı ayrıca yetişkinlerin yaklaşık %69'unu oluşturuyor.


İlerlemenizi takip etmenize ve bu devasa platformdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için en iyi Facebook KPI'larımız burada.

Bu nedenle, dünyanın dört bir yanındaki pazarlamacıların Facebook'u sevmesine şaşmamalı.


İlerlemenizi takip etmenize ve bu devasa platformdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için en iyi Facebook KPI'larımız burada.


Erişim ve Gösterimler


Nedir: Facebook'a göre "erişim", içeriğinizi ekranlarında gören benzersiz kullanıcı sayısıdır. Bu, Facebook'un yerel olarak sunduğu "gösterimlere" en yakın ölçümdür.


Peki fark nedir? Teknik olarak, "gösterimler", bir kullanıcı içeriği birçok kez görmüş olsa bile, içeriğinizin herhangi bir ekranda görünme sayısını ifade eder.


Neden önemlidir: Erişim metriği, bir kitle tarafından görülen içeriği ne kadar etkili bir şekilde yayınladığınızı gösterir. Size bu kitlenin ne kadar büyük olduğunu söyleyebilir ve diğer metrikleri bağlamsallaştırmaya yardımcı olabilir.


Örneğin, çok yüksek erişime sahip bir gönderide alışılmadık derecede düşük sayıda etkileşiminiz varsa, onu tekrar ziyaret etmeniz gerekebilir.


Beğeniler ve Tepkiler


Nedir: "Beğeniler", kullanıcıların bir sayfaya veya bir içerik parçasına desteklerini ifade etmelerine olanak tanıyan bir etkileşim biçimidir. "Reaksiyonlar", kullanıcıların duygusal tepkilerini daha spesifik bir şekilde ifade etmelerine olanak tanıyan genişletilmiş bir beğeni biçimidir.


Neden önemlidir: Tepkiler ve beğeniler, kitlenizin içeriğinizle bağlantı kurduğunun sosyal kanıtıdır. Facebook ayrıca bunları bir sıralama sinyali olarak kullanır, bu da daha fazla tepkinin daha yüksek erişimle sonuçlanabileceği anlamına gelir. Ek olarak, tepkileri ayrıntılı olarak analiz etmek, içeriğinizle ilgili kullanıcı duyarlılığını anlamanıza yardımcı olabilir.


Video Görüntülemeleri


Nedir: Facebook'ta bir "görüntüleme", bir videonun en az üç saniye oynatılmasıdır. Oynamak için masaüstü modunda %100 ekranda ve mobilde %50 ekranda olması gerekir. Facebook üç tür video görüntüleme metriği sunar:


  • Üç saniyelik video görüntülemeleri

  • Bir dakikalık video görüntülemeleri

  • Video ….. dakika görüntülendi


Neden önemlidir: Video içeriği oluşturuyorsanız, izleme izleme, içeriğin izleyiciler tarafından ne kadar iyi karşılandığını size gösterebilir. Çoğu durumda üç saniyelik bir görüntüleme, bir kullanıcının tamamlamamış olsa bile videonuzu duraklattığını gösterir. Bir dakikalık görünüm, kullanıcıların daha önemli bir süre boyunca etkileşimde kaldıklarını gösterir.


Nerede bulunur: Sosyal Medya Analizlerini kullanarak, bu verileri Etkileşim sekmesinde, Gösterimler, Erişim ve Tepkiler metriklerinizle aynı sayfada bulabilirsiniz. Bu sayfada, "Video tıklamaları" olarak anılır.


Postaya göre bölünmesini ister misiniz? Gönderiler sekmesini kontrol edin.


Uygun, öyle değil mi?


Bağlantı Tıklamaları


Nedir: Tipik bir Facebook gönderisinde (yani bir reklamda değil), bir bağlantı tıklaması, bir kullanıcının sitenizdeki bir sayfa gibi daha fazla içeriğe erişmek için gönderinizdeki harici bir bağlantıyı tıklattığı herhangi bir zamanı ifade eder.


Karşılaştırma için, bir reklamda buna giden tıklama denir. Reklamlar için "bağlantı tıklamaları", kullanıcıyı Facebook'ta tutar (örneğin, doldurulacak bir form başlatma veya başka bir deneyim).


Neden önemlidir: Çoğu durumda sosyal medyanın amacı, nihayetinde sitenize daha fazla müşteri çekmektir. Bağlantı tıklamalarını ölçmek, çabalarınızın ne kadar başarılı olduğunu gösterir. Gönderilerinizde birkaç bağlantı tıklaması varsa, önce gönderilerinizin yeterince çekici olup olmadığını düşünün. Ardından, hedef kitleniz için doğru içerik türlerine bağlantı verip vermediğinizi düşünün.


Yorumlar ve Paylaşımlar


Nedir: Bir metrik olarak, "yorumlar", kullanıcıların içeriğinizin altında bıraktığı yanıtların miktarını ifade eder. "Paylaşımlar", kullanıcıların bunu doğrudan mesaj yoluyla başkalarına gönderme veya kendi özet akışlarında paylaşma sayısını ifade eder.


Neden önemlidir: Yorumlar ve paylaşımlar, kullanıcıların içeriğinizle bağlantı kurduğunun sosyal kanıtıdır. Benzerlerinden daha fazla çaba gerektirdikleri için, daha değerli bir katılım biçimi olarak da kabul edilebilirler. Ek olarak, yorumları analiz etmek size içeriğiniz ve markanızla ilgili kullanıcı duyarlılığı hakkında bilgi verebilir.


Youtube


Video içeriği oluşturuyorsanız, muhtemelen YouTube'da yayınlıyorsunuzdur. Neden? Niye? Çünkü YouTube, Şubat 2021 itibarıyla yetişkinler arasında %81 gibi şaşırtıcı bir erişime sahip. Ayrıca:


YouTube'da her dakika 694.000 saat akış yapılıyor


Video içeriği oluşturuyorsanız, muhtemelen YouTube'da yayınlıyorsunuzdur. Neden? Niye? Çünkü YouTube, Şubat 2021 itibarıyla yetişkinler arasında %81 gibi şaşırtıcı bir erişime sahip.

YouTube, Google'ın toplam reklam gelirinin %11,2'sinden (28,84 milyar ABD doları) sorumludur.


Pazarlamacıların %55'i bunu kullanıyor


İşte YouTube'da izlenecek en iyi metrikler için seçtiklerimiz.


Toplam İzlenme Süresi


Nedir: Toplam izlenme süresi, tüm izleyicilerin videonuzu izlemek için harcadığı sürenin toplamına eşittir. Örneğin, 1000 izleyicinin her biri videonuzu 2,5 dakika izlemişse toplam izlenme süresi 41 saat 40 dakika olur. Kanal düzeyinde, bu metrik, izleyicilerin tüm içeriğinizi izlemek için harcadığı toplam süreyi gösterir.


Neden önemlidir: Video görüntülemeleriyle birlikte toplam izlenme süresi, videolarınızın başarısını analiz etmenize yardımcı olur. Ayrıca, hedef kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için aboneler ile abone olmayanlar için toplam izlenme süresini karşılaştırabilirsiniz.


Video Görüntülemeleri


Nedir: Google, görüntülemeleri "kanalınız veya videolarınız için geçerli görüntüleme sayısı" olarak tanımlar. Başka bir deyişle, kullanıcının kasıtlı olarak başlattığı görünümler (örneğin, bir küçük resim arayarak veya tıklayarak). Site, bir videonun izlenme sayısını şüpheli bulursa, incelerken sayıyı dondurur. Bu metrik saat cinsinden ölçülür.


Neden önemlidir: Video görüntülemeleri metriği, videonuzun potansiyel izleyiciler için ne kadar cazip olduğunu söyler. Bunu etkileyebilecek faktörler arasında video konunuz, başlığınız ve küçük resim tasarımınız yer alır. İzlenme süresinde olduğu gibi, bunu kanal veya video düzeyinde görüntüleyebilir ve aboneler ile abone olmayanlar arasında ayrım yapabilirsiniz. Ek olarak, izlenme süresiyle birlikte görüntülemeler, görüntüleyenlerin bir videoyla ne kadar ilgili olduğunu daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.


Katılım


Nedir: Diğer platformlarda olduğu gibi, "katılım", içeriğe erişmenin ötesine geçen herhangi bir etkileşim anlamına gelir. YouTube'da bu, beğenmeler, beğenmemeler, görüntülemeler ve yorumlar anlamına gelir.


Neden önemlidir: Katılım, kitlenizin içeriğinizle bağlantı kurduğunun bir göstergesi olmasının yanı sıra YouTube'da bir sıralama faktörüdür. Bu nedenle, birinin tavsiye ettiği özet akışında veya hatta ön sayfada yer almak istiyorsanız, katılımınızı artırmak yardımcı olabilir.


Instagram


Instagram'ın dünya çapında 1,28 milyar kullanıcısı var. Bunu akılda tutarak, özellikle markanız gençlerle bağlantı kurmak istiyorsa, sizin (veya markanızın) onlardan biri olma ihtimaliniz yüksek:


  • 25-34 yaş arasındaki küresel internet kullanıcılarının %31,7'si Instagram kullanıyor

  • Gençlerin %22'si en sevdikleri sosyal ağ olduğunu söylüyor


İşte Instagram'da takip etmek için favori KPI'larımız.


İşte Instagram'da takip etmek için favori KPI'larımız.

Gösterimler


Nedir: Gösterimler, içeriğinizin oturum açmış kullanıcılar tarafından, bu kullanıcılar onu birden çok kez görmüş olsalar bile, görme sayısıdır. Başka bir deyişle, bu metrik, içeriğinizin ekranda gerçekte ne sıklıkta göründüğünü sayar.


Neden önemlidir: Erişim gibi, gösterim metriği de içeriğinizi görme konusunda ne kadar etkili olduğunuzu gösterir ve diğer KPI'ları anlamak için önemli bağlam sağlar (ör. kimsenin görmediği yazı).



Nedir: Erişim, içeriğinizin bir parçasını gören, oturum açmış benzersiz kullanıcıların tahmini sayısıdır. Ancak bu metrik, görüntülemeleri değil kullanıcıları saydığından, bu sayının gösterimlerden daha düşük olması muhtemeldir.


Neden önemlidir: Erişim, size hedef kitlenizin gerçekte ne kadar büyük olduğunu gösterir ve içeriğinizin bu kitle tarafından ne kadar etkili bir şekilde görülmesini sağladığınızı söyler. Gösterimler gibi, etkileşim sonrası veya takipçi sayısı gibi diğer önemli metriklerin bağlamlaştırılmasında da yardımcı olabilir.


Video Oynatma


Nedir: Videonuzun veya Reels’nızın bir Instagram kullanıcısı tarafından oynatılma sayısı. Birçok video kısa olduğundan ve otomatik olarak döngüye girdiğinden, erişiminize bağlı olarak bu sayı beklediğinizden daha yüksek olabilir. Bu metrik hem feed içi videolar hem de Reels’lar için kullanılabilir.


Neden önemlidir: Video içeriği oluşturmak çok zaman ve çaba gerektirir. Video oynatma, bu çabanın ne kadar işe yaradığını size gösterir, çünkü bu, kullanıcıların içeriğinizi yalnızca kendi özet akışlarında görmeleri değil, aynı zamanda izlemek için açmaları anlamına gelir.


Etkileşim Sonrası


Nedir: Gönderi etkileşimleri, silinen etkileşimleri hesaba katmadan gönderilerinizin aldığı beğeni, kaydetme, yorum ve paylaşımların sayısıdır. Bu metrik, hikaye ve Reels etkileşimlerini içermez. Bunları dahil etmek istiyorsanız, bunun yerine içerik etkileşimlerini kullanın.


Neden önemlidir: İçeriğinizin ne sıklıkta görüldüğüne odaklanan önceki Instagram metriklerinin aksine, gönderi etkileşimleri size içeriğinizin hedef kitleyle ne kadar iyi bağlantı kurduğunu gösterir. Etkileşimler ayrıca gösterimlerinizi ve erişiminizi artırmanıza yardımcı olabilir.


TikTok


Z kuşağını ve Y kuşağını, özellikle genç kadınları hedefleyen, tüketiciye dönük bir işletmeyseniz ve henüz TikTok'ta değilseniz, muhtemelen bunu düşünüyorsunuzdur. Ortalama olarak, kullanıcılar her ay TikTok'ta 19 saatten fazla zaman harcıyor. Bu, kitlenizin markanızla bağlantı kurması için çok uzun bir zaman.


Z kuşağını ve Y kuşağını, özellikle genç kadınları hedefleyen, tüketiciye dönük bir işletmeyseniz ve henüz TikTok'ta değilseniz, muhtemelen bunu düşünüyorsunuzdur. Ortalama olarak, kullanıcılar her ay TikTok'ta 19 saatten fazla zaman harcıyor. Bu, kitlenizin markanızla bağlantı kurması için çok uzun bir zaman.

  • Bu demografinin ötesinde, TikTok hızla büyüyen bir platformdur. Statista'ya göre, TikTok:

  • Dünyadaki kadınların %57'si tarafından kullanılıyor

  • Dünyada bir milyardan fazla kullanıcısı var

  • 2017 ile 2021 arasında ilk kez yükleme sayısı yıldan yıla %400 arttı


Peki TikTok başarısını nasıl ölçersiniz? Tabii ki bu KPI'larla.


Toplam İzlenen Süre


Nedir: Toplam izlenen süre, insanların videonuzu izlemek için harcadığı toplam süredir. TikTok şu anda bu bilgileri yalnızca tek tek videolar için gösteriyor. Bu nedenle, hesabınızda izlenen ortalama toplam sürenizi belirlemek istiyorsanız, tüm videolarınızda bu bilgileri toplamanız gerekir.


Neden önemlidir: Bu metrik, öncelikle kıyaslama amaçları için kullanışlıdır. Bu ölçümü düzenli olarak takip ederek, yeni içeriğin geçmişte veya belirli hashtag'ler altında yayınladığınız diğer videolara kıyasla ne kadar başarılı olduğunu değerlendirebileceksiniz. Görüntülemeler veya etkileşimler gibi diğer metriklere bağlam sağlamak için toplam izlenen süreyi de kullanabilirsiniz.


Etkileşim


Nedir: TikTok analitiği, tek bir etkileşim metriği sunmaz.


Neden önemlidir: Etkileşim, içeriğinizin hedef kitlenizle ne kadar etkili bir şekilde bağlantı kurduğunu size söyler. Ek olarak, katılımınız ne kadar yüksek olursa, erişiminiz de o kadar yüksek olur.


Video Görüntülemeleri


Nedir: Video görüntüleme, insanların videonuzu oynatma sayısıdır. Diğer platformlardan farklı olarak TikTok, bir videonun oynatılmaya başladığı andan itibaren bir görüntüleme sayar. Bu ölçüm aynı zamanda tekrar oynatmaları da sayar, bu nedenle bir kullanıcı videonuzu birkaç kez döngüye alırsa her döngü bir görüntüleme olarak sayılır. Bu metriği hesap düzeyinde (tüm içeriğiniz için) ve video düzeyinde görüntüleyebilirsiniz.


Neden önemlidir: Video görüntülemeleri, başladıkları andan itibaren sayıldığından, esasen TikTok'un bir gösterim eşdeğeridir. Gösterimler gibi, video görüntülemeleri de içeriği kitlenizin önüne ne kadar etkili bir şekilde koyduğunuzu söyler.


Etiket Performansı


Nedir: Genellikle bu, belirli bir hashtag aracılığıyla videonuzu kaç izleyicinin bulduğunu ifade eder. Ancak, markanız için özel hashtag'ler oluşturuyorsanız, performansını analiz etmek için o hashtag altında yayınlanan videoların sayısına da bakabilirsiniz.


Neden önemlidir: Videolarınızda kullandığınız hashtag'ler, görüntüleme sayınızı ve etkileşiminizi önemli ölçüde etkileyebilir, bu nedenle doğru olanları kullanmak çok önemlidir. Videonuzun performansını hashtag ile takip ederek daha stratejik seçimler yapabilir ve daha fazla izleyici çekebilirsiniz. (Ayrıca, kitlenizin markanızla bağlantı kurmasına yardımcı olmak için özel bir hashtag oluşturmaya çalışıyorsanız, bunun ne kadar ilgi gördüğünü bilmek son derece yararlıdır.)


Pinterest


Marka bilinirliğini artırmak ve sosyal medyadan dönüşüm sağlamak isteyen bir e-ticaret işletmesiyseniz, Pinterest sizin için mükemmel olabilir. Bu görüntü tabanlı sosyal medya platformu, süper paylaşılabilir içerikle doludur. Statista'ya göre, Pinterest:


  • Dünyada 442 milyon aylık kullanıcısı var

  • Her ay 885,7 milyar ziyaret alıyor

  • Kitlesini yıldan yıla %12,4 büyütüyor


Markanız Pinterest'i sosyal medya stratejinizin bir parçası olarak kullanıyorsa ilerlemenizi bu KPI'larla takip edin.


Markanız Pinterest'i sosyal medya stratejinizin bir parçası olarak kullanıyorsa ilerlemenizi bu KPI'larla takip edin.

Gösterimler


Nedir: Gösterimler, kullanıcının açmak için pini tıklatıp tıklamadığına bakılmaksızın, pinlerinizin ekranda görünme sayısıdır. Gösterimler, analiz edilen dönemdeki (örneğin, son 30 gündeki) tüm etkinliklere bakarak hesap düzeyinde veya pin ile görüntülenebilir.


Neden önemlidir: Gösterimler, içeriği bir kitlenin önüne ne kadar etkili bir şekilde koyduğunuzu göstermeye yardımcı olabilir; örneğin, kullanıcıların yöneldiği anahtar kelimeleri ve hashtag'leri kullanmak. Bununla birlikte, bu metrik, bir kullanıcının etkileşimde bulunmadan kaydırarak geçtiği zamanları içerdiğinden, gösterimleriniz çok düşük olmadıkça tek başına özellikle yararlı değildir.


Ancak, pin tıklamaları veya diğer etkileşimlerle karşılaştırıldığında görüntülendiğinde, pin tasarımınızın izleyicileri cezbetmede ne kadar etkili olduğu hakkında size çok şey söyleyebilir. Başka bir deyişle, gösterimleriniz yüksek ancak tıklamalarınız düşükse, büyük olasılıkla çoğu kullanıcı doğrudan sizi geçiyordur. Bu durumda, içerik ve tasarım tercihlerinizi tekrar gözden geçirin.


Etkileşim


Nedir: Pinterest, etkileşimi "kaydetme, sabitleme tıklamaları, giden tıklamalar, dönen kart geçişleri, ikincil reklam öğesi (koleksiyonlar) tıklamaları ve Fikir İğnesi ileri/geri kaydırma işlemlerinin" toplam sayısı olarak tanımlar. Başka bir deyişle, etkileşim, birinin kaydırmak yerine pininizle etkileşime girdiği zamandır.


Neden önemlidir: Gösterimler, içeriğinizi kitlelerin önüne çıkarmada ne kadar etkili olduğunuzu gösterirken, etkileşim, o içeriğin ne kadar cazip olduğunu gösterir. İlginç, iyi tasarlanmış pimler, pin tıklamalarını tetikler. Bir kullanıcı PIN'inizi açmak için tıkladığında, onunla bağlantı kurduğunu göstermek için başka yollarla (örneğin beğenme, kaydetme veya giden tıklamalar) etkileşime geçer.


Giden Tıklamalar


Nedir: Giden tıklamalar, bir kullanıcının pininizdeki bir giden bağlantıya tıklama sayısıdır. Örneğin, ürününüzün bir fotoğrafını yayınladıysanız ve çevrimiçi mağazanızdaki ürün sayfasına bağlantı verdiyseniz, kullanıcıların web sitenize ulaşmak için tıkladıkları her zaman, giden bir tıklama olarak kabul edilir.


Neden önemlidir: Sonuç olarak, işletmenizin sosyal medya stratejisinin amacı, sitenize veya vitrininize daha fazla müşteri çekmektir. Giden tıklamalar, bunu ne kadar etkili bir şekilde yaptığınızı ölçer. Kendi içeriğinize bağlantı vermeniz koşuluyla, ne kadar çok tıklama alırsanız, siteniz o kadar fazla ziyaret alır ve dönüşüm potansiyeli o kadar yüksek olur.


Twitter


Twitter, markalara yalnızca hedef kitleleriyle bağlantı kurma değil, aynı zamanda daha büyük sohbetlere katılma fırsatı da sunuyor. Bu nedenle, iyi yapıldığında marka bilinirliği oluşturmak ve müşterilerinizle daha güçlü ilişkiler kurmak için değerli bir araç olabilir.

2021'de Twitter'da şunlar vardı:


Markanız sosyal stratejisinin bir parçası olarak Twitter'a güveniyorsa, bu KPI'ları takip etmeyi düşünün.

  • 178 milyon para kazanılabilir günlük aktif kullanıcı (mDAU)

  • Dünya çapında 429,79 milyon kullanıcı (%38,5'i 25-34 yaş aralığındadır)


Markanız sosyal stratejisinin bir parçası olarak Twitter'a güveniyorsa, bu KPI'ları takip etmeyi düşünün.


Gösterimler


Nedir: Gösterimler, örneğin bir kullanıcının zaman çizelgesi aracılığıyla veya bir hashtag altında olduğu gibi, tweet'inizin ekranda görünme sayısıdır. Hem hesap düzeyinde (tüm tweet'lerinizin performansı için) hem de bireysel tweet'ler için kullanılabilir.


Neden önemlidir: İzlenimler, doğrudan etkileşime girmeseler bile, tweetlerinizi gerçekte kaç kişinin gördüğünü size söyler. Bu, birçok kullanıcının zaman çizelgesini kronolojik olarak görmediği düşünüldüğünde özellikle önemlidir.


Etkileşim


Nedir: Etkileşim, insanların tweet'inizi retweet etme, alıntı yapma, yanıtlama, beğenme veya tıklama sayısıdır.


Neden önemlidir: Katılım, yalnızca içeriğinizin ne kadar etkili olduğunu söylemekle kalmaz; ayrıca içeriğinizin daha fazla kişi tarafından görülme olasılığını da artırır. Örneğin, beğeniler ve yanıtlar genellikle o kullanıcının zaman çizelgesinde görünerek markanıza daha fazla göz getirir.


Bağlantı Tıklamaları


Nedir: Twitter, bir bağlantı tıklamasını, bir URL'deki herhangi bir tıklama veya bir tweet içindeki bir kart olarak kabul eder.


Neden önemlidir: Web sitenizin içeriğini, ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmak için Twitter kullanıyorsanız, tweet'lerinizin bu kadar etkili olup olmadığını bilmeniz gerekir. Bağlantı tıklamaları, tweet'inizin birilerini sitenizi ziyaret etmeye veya tanıtmak istediğiniz içeriği görüntülemeye başarıyla ikna ettiğini söyler.


Profil Ziyaretleri


Nedir: Adından da anlaşılacağı gibi, profil ziyaretleri, profilinizi bir tweet veya arama gibi başka bir yolla ziyaret eden kişi sayısını temsil eder.


Neden önemlidir: Sosyal medya varlığınızı oluştururken takipçi sayınızı artırmak çok önemlidir. Profil ziyaretleri mutlaka takipçiler anlamına gelmese de, insanların sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinecek kadar ilgilendiğinin bir göstergesidir.


LinkedIn


Pazarlamacılar için, özellikle de B2B pazarlamacılar için, LinkedIn'de olduğunuz neredeyse kesindir. Statista'ya göre, LinkedIn'in Dünyada 900 milyondan fazla kullanıcısı var ve bunların %22'si siteyi her gün ziyaret ediyor.


Pazarlamacılar için, özellikle de B2B pazarlamacılar için, LinkedIn'de olduğunuz neredeyse kesindir. Statista'ya göre, LinkedIn'in Dünyada 900 milyondan fazla kullanıcısı var ve bunların %22'si siteyi her gün ziyaret ediyor.

Ancak bu kitleyle etkili bir şekilde bağlantı kurduğunuzu nasıl anlarsınız? Bu KPI'larla performansınızı analiz etmeyi deneyin.


Gösterimler ve Benzersiz Gösterimler


Nedir: LinkedIn iki gösterim ölçümü sunar: gösterimler ve benzersiz gösterimler. Gösterimler, gönderinizin en az %50'sinin, oturum açmış bir kullanıcı için en az 300 milisaniye boyunca ekranda görünme sayısıdır.


Benzersiz gösterimler, gönderinizin benzersiz kullanıcılar için (aynı standartları kullanarak) kaç kez göründüğüdür. Bu, facebook'un "erişim" metriğine benzer.


Neden önemlidir: Gösterimler ve benzersiz gösterimler birlikte, kitlenizin boyutunun ve içeriğinizin onlar için ne kadar görünür olduğunun bir resmini çizer. Oran alışılmadık derecede yüksek veya düşükse, bu diğer KPI'larınıza daha yakından bakmanız için bir işaret olabilir.


Etkileşim


Nedir: LinkedIn'in yerel analitiği etkileşimleri sayan bir metriğe sahip olmasa da, Güncelleme Etkileşimleri bölümünün tamamına sahiptir. Buna video görüntülemeleri, tıklamalar, tepkiler, yorumlar, paylaşımlar ve daha fazlası gibi bilgiler dahildir.


Neden önemlidir: Etkileşim, kullanıcılarınızın içeriğinizle etkileşime girecek kadar bağlantı kurduğunu gösterir. Dahası, bu etkileşimin türü ve içeriği, hedef kitlenizin markanız ve diğer önemli konular hakkındaki duygu ve düşünceleri hakkında size daha fazla bilgi verebilir.


Etkileşim Oranı


Nedir: LinkedIn, katılım oranını hesaplamak için aşağıdaki formülü kullanır:

(Etkileşim sayısı + Tıklama sayısı + Edinilen takipçi sayısı) / Gösterim sayısı


Neden önemlidir: Etkileşim oranı, gönderinizle etkileşimle sonuçlanan gösterimlerin yüzdesini söyler. Etkileşim oranınız ne kadar yüksek olursa, gönderinizin o kadar başarılı olması muhtemeldir.


Sonuç


Sosyal medya pazarlaması göründüğünden daha zordur. Yolunuza rehberlik edecek doğru verilerin elinizde olmaması karanlık bir yolda yürümek gibidir, muhtemelen almak istemediğiniz bir risktir. Neyse ki, böyle olmak zorunda değil.


Bu analizleri inceleyerek, performansınızı ve rekabetinizi analiz edebilir, sosyal medya hedeflerinizi belirleyebilir ve gönderilerinizi planlayabilirsiniz - üstelik hiç vakit kaybetmeden.

Çoğu sosyal kanal yerel analiz seçenekleri sunar.


Bu analizleri inceleyerek, performansınızı ve rekabetinizi analiz edebilir, sosyal medya hedeflerinizi belirleyebilir ve gönderilerinizi planlayabilirsiniz - üstelik hiç vakit kaybetmeden.


Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page