top of page

Sosyal Satış Araçları: Stratejini Optimize Et

Güncelleme tarihi: 21 Haz 2023

Sosyal medya hayatımızda giderek daha fazla yer kaplıyor ve markalar bunu fark etti. Bize fayda sağlayacak bir strateji tasarlamak için sosyal medyanın tüm potansiyelinden yararlanmanın tam zamanı!


Birçok insan için dünyayı görmek ve haberler, trendler ve fırsatlar hakkında bilgi edinmek için sosyal medya kullandıkları ana araçtır. Toplanan verilere göre 2021 yılında dünya genelinde toplam 3,78 milyar sosyal medya kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde dijital olarak daha az gelişmiş ülkeler daha yüksek bir altyapı seviyesine ulaştığında bu sayı daha da artacak. tahminlere göre 2025 yılında 4,41 milyara. Bu nedenle sosyal medyada pazarlama ve satış çok önemli: halk orada ve bizi bekliyorlar.


Sosyal medya platformları alışveriş sürecini kolaylaştırmak için bazı uygulamalarını güncelledi . Instagram buna en iyi örnek: 2018'de, şirketlerin yüklenen görsellere fiyat etiketleri ekleyebilmeleri ve kullanıcıların ürünlerini uygulama üzerinden satın almalarını kolaylaştırabilmeleri için Instagram Alışveriş özelliği etkinleştirildi. Yukarı kaydırma özelliği, platformda küçük bir devrime de neden oldu: Hikayelere bağlantı ekleme olasılığı, markaların ve etkileyicilerin web sitelerine trafik çekmeleri ve ürünlerinin satışlarını artırmaları için kapıyı açtı.

Sosyal medya, değeri yüksek bir pazarlama aracıdır . 2021 sosyal medya trendleri bize nostalji pazarlamasının bir kez daha başarılı olacağını söylüyor. Ama soru şu ki, onu nasıl kullanacağını biliyor musun?

Sosyal Satış Araçları: Stratejini Optimize Et

Sosyal Medya Satışı: stratejinizi optimize etmek için tavsiyeler


Bir sosyal medya stratejisi, en iyi sonuçları elde etmek için önceden planlama gerektirir. Kiminle konuştuğunu bilmeli, hedefler oluşturmalı ve Sosyal Medya Pazarlama stratejinin yatırım getirisinin artması için bir plan yapmalısın. Kullanıcılarının, ürünlerini veya hizmetlerini 'kendi tanıtımını' veya doğrudan ve agresif bir şekilde satılmasını değil, onları şaşırtan katma değerli içerik almayı sevdiklerini unutmamalısın.


Hangi sosyal ağlarda olduğumuzu nasıl seçeceğimizi bilmek önemlidir . “Hepsinde yer al” stratejisi genellikle işe yaramaz; her ağın kendi nüansları, çoğunluk izleyicileri ve farklı kullanımları vardır. Hedef kitlenin nerede olduğunu öğrenmek Sosyal Satışın bir parçasıdır : örneğin, Instagram moda şirketleri için, özellikle de genç izleyiciler için mükemmeldir.


Hem olumsuz hem de olumlu, alınan yorum ve görüşlerden haberdar olmak çok önemlidir. Kullanıcılar, işletmenle kendisi arasında gerçek bir ilişki olduğunu hissederse, kazanırsın. Markan hakkında var olan konuşmalara katkıda bulunmalısın; İnternette aktif dinleme pratiği yapabilirsin, etkileşime ağırlık vermelisin ve eleştiri ve şikayet yönetimi ile konuşmayı olumlu bir yere yönlendirmeyi öğrenmelisin. Bunu nasıl yapacağını bilmiyorsan, işletme hesabındaki şikayetleri ele alman için yol gösterici olan İşletme Hesabındaki Şikayetleri Ele Almak için 6 Adımlı Plan başlıklı yazımıza göz atmalısın.


Sosyal Satış Araçları: Stratejini Optimize Etmek için ve tüm çevrim içi çalışmalarının anlamlı olması için stratejinin sonuçlarını değerlendir, verileri analiz et ve mevcut eylemlerini yeniden yönlendirmene ve iyileştirmene olanak tanıyan iç görüler elde edin. Nicel unsurlara (beğeniler, yorumlar, alıntılar, retweetler) ve nitel unsurlara bak: markanın çevrim içi algısı, kimlerin takip ettiği, kime ulaştığın ve hala kime ulaşamadığın.


Sosyal medya aracılığıyla dönüşümü teşvik etmek için her birinde kültürlü bir imaja sahip olmak çok önemlidir, ancak hangi hedefe ulaşmak istediğimizi bilmek daha da önemlidir. Daha önce de belirttiğimiz gibi Instagram Alışverişi, sitemize web trafiği getirmemize ve çapraz satışı destekleyen fiyatı ve ilgili makaleleri çok görsel ve çekici bir şekilde göstererek ürün veya hizmet satışlarını artırmamıza yardımcı olacaktır. Hedef kitlen bu sosyal ağda bulunursa, sosyal satış stratejinde bu aracı kaçırmamalısın.


Sosyal medyanı iyi yönetebilmek ve analiz edebilmek için Sosyal Medya araçlarına ve özellikle sana yardımcı olacak ve işinizi kolaylaştıracak Sosyal Satış araçlarına ihtiyacın olacaktır. Çok faydalı olacak bazılarını önermek istiyoruz:

İşletmeler için sosyal medya araçları


Sosyal medyanı yönetmek için her türlü araç var, ancak burada Sosyal Satışın için faydalı olabilecek bazılarına dikkat çekmek ve şu soruyu cevaplamana yardımcı olmak istiyoruz: Sosyal medya satışlarını nasıl artırabilirsin?


  • LinkedIn Satış Gezgini, Şirketleri ve potansiyel alıcıları hedeflemek, onlarla etkileşimi geliştirmek ve bilgi almak için LinkedIn ile bağlantılı araçtır.


  • TakipçiWonk, Bu Twitter aracı, konuya göre önemli etkileyicileri (influencer) bulmana, pazarda arama yapmana ve farklı hesapları ve performanslarını karşılaştırmana olanak tanır.


  • Hootsuite, Sosyal medyayı yönetmek için en iyi araçlardan biri. Hootsuite, her türlü profili tek bir platformda yönetir ve rekabeti izlemene ve hedefini hassaslaştırmana olanak tanır.


  • GetProspect, Bu araç sosyal ağ ortamının biraz dışında olsa da yine de kullanışlıdır. Veritabanını genişletmek için e-posta adreslerini bulmana yardımcı olur.


  • Coobis, İspanya'da Lider Markalı İçerik ve Etkileyici Pazarlama Platformudur. Markana daha fazla görünürlük kazandırabilecek ortamlar ve etkileyicilerle (influencer) iletişim kurmanıza olanak tanır.


  • Buffer, Buffer, yayınladığın içeriği yönetmek ve planlamak için kullanabileceğin bir araçtır. Platformdan yönettiğin tüm hesaplar hakkında sana istatistikler sunar.


  • Canva ve Bitly, Canva, gönderilerin için yaratıcı görseller tasarlaman için mükemmeldir, kullanımı kolaydır. Bitly, URL'leri kısaltmana ve içeriğinin etkisini ölçmene olanak tanır.


  • SproutSocial, SproutSocial sayesinde sosyal medyanı entegre bir şekilde yönetebilirsin. SproutSocial, profilleri, anahtar kelimeleri ve konumları izler. Premium sürümde en fazla 20 profili bağlayabilirsin.


Sosyal medya pazarlaması ve Sosyal Satışta atlayamayacağımız bir diğer faktör de influencerlardır. Bunları dijital stratejinde hesaba katmak, yalnızca bir ürün veya hizmeti göstermeye hizmet etmekle kalmayıp aynı zamanda markayla bağlantı kurmaya, uygulamaları ve kullanımları daha iyi göstermeye ve gerçek bir gerçekliği tasvir etmeye yardımcı olduklarından, yıldan yıla artan büyümeleri nedeniyle esastır. Hatta bir araştırmaya göre markaların % 72,5'i 2022 sosyal medya stratejilerinde influencer marketing kullanacak.

Marka bilinirliği veya daha fazla satış elde etmek için çekici bir kampanyanın ötesinde, insanları referans olarak kullanmak, aynı zamanda markanın ve iletmek istediği değerlerin veya niteliklerin bir aynası haline gelir. Bir bakıma, parfüm reklamlarında görünen aktörler gibi, Chanel Nº5 için Brad Pitt'in “Bu bir yolculuk değil… her yolculuk biter” demesi gibi hedef kitlenin bir yansımasıdır.


Bu nedenle, bir markayı tanıtmak söz konusu olduğunda etkileyicilerin seçimi, marka hedef bağlantısını ve bunun gerçekleşeceği sosyal ağları doğru bir şekilde seçmek konunun anahtarıdır.


Öte yandan, peşinde olduğumuz iş hedeflerine ulaşmamıza yardımcı olup olmadıklarını bilmek için Sosyal Satış eylemlerini ölçmek her zaman önemlidir.


Sosyal satış, geleceğin (ve bugünün) bir aracıdır ve bu sayede kitlemize başka bir açıdan, onların tüketim alışkanlıklarına çok daha yakın olabiliriz. Sosyal medya hayatımızın bir parçası, bu yüzden marka bilinirliği yaratmak, baştan çıkarmak ve hedef kitlemizi en iyi mesajla ikna etmek için bundan yararlanmamızın zamanı geldi.


Meydan okumaya hazır mısın?


Sosyal Satış Araçları: Stratejini Optimize Et
Sosyal Satış Araçları: Stratejini Optimize Et




Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page