top of page

Sosyal Medyanın Faydaları

Güncelleme tarihi: 18 Haz 2023

Sosyal medya, hepimizin çevrim içi olarak birbirimizle etkileşim kurma biçimimizi değiştirdi. Bize dünyada neler olup bittiğini gerçek zamanlı olarak keşfetme, birbirimizle bağlantı kurma ve uzun mesafeli arkadaşlarla iletişim halinde kalma ve parmaklarınızın ucunda sonsuz miktarda bilgiye erişme olanağı verdi. Birçok anlamda sosyal medya, birçok bireyin çevrim içi ortamda başkalarıyla ortak bir zemin bulmasına yardımcı oldu ve dünyayı daha ulaşılabilir hale getirdi.

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir ankete göre, Sosyal Medyanın Faydaları, özellikle gelişmekte olan ekonomilerde, daha fazla arkadaşa ve daha çeşitli kişisel ağlara sahip olmakla ilişkilidir. Birçok genç için arkadaşlıklar sanal olarak başlayabilir ve gençlerin %57'si bir arkadaşıyla internette tanışmıştır.

İşletmeler ise, tüketicilerine doğrudan telefonlarından ve bilgisayarlarından ulaşmak, sadık bir hayran kitlesi oluşturmak ve kendi markalarının arkasında bir kültür yaratmalarını sağlayacak takipçiler kazanmak için sosyal medya pazarlamasını kullanıyor. Denny's gibi bazı şirketler, genç tüketicilere kendi dillerini ve kişiliklerini kullanarak pazarlama yapmak için Twitter'da tüm kişilikleri oluşturdular.




Birçok anlamda sosyal medya, birçok bireyin çevrim içi ortamda başkalarıyla ortak bir zemin bulmasına yardımcı oldu ve dünyayı daha ulaşılabilir hale getirdi.
Sosyal Medyanın Faydaları


13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page