top of page

Sosyal Medya Uzmanlarından 13 Instagram Pazarlama İpucu


Uzman Instagram pazarlama ipuçları mı arıyorsunuz? İşte sosyal medya uzmanları tarafından desteklenen en iyi 13 Instagram pazarlama ipucumuz.


Sosyal Medya Uzmanlarından 13 Instagram Pazarlama İpucu


Bilgili bir algoritma ve bir dizi yenilikçi araçla Instagram, yeni kitlelere ulaşmanın ve satışları arttırmanın bir yolu olmaya devam ediyor.


Sosyal Medya Uzmanlarından 13 Instagram Pazarlama İpucu  Bilgili bir algoritma ve bir dizi yenilikçi araçla Instagram, yeni kitlelere ulaşmanın ve satışları arttırmanın bir yolu olmaya devam ediyor.

Instagram'da işletmenizi büyütmek istiyorsanız, size nasıl yardımcı olacağımızı tam olarak biliyoruz.


İşte sosyal medya uzmanları tarafından desteklenen en iyi 13 Instagram pazarlama ipucumuz:



#1: Hikayenizi Anlatın


Instagram varlığınız söz konusu olduğunda, hiçbir şey özgünlüğü yenemez.


Bir marka olarak algoritmayı ne kadar iyi biliyor olursanız olun veya kaç tane Instagram hilesi deneseniz de yapbozun en önemli parçası siz ve hikayenizdir.


İster etkileyici, ister küçük işletme sahibi veya girişimci olun, diğer tarafta bir insan olduğunu göstermek önemlidir.


Bunu yapmanın en iyi yolu, ayrıntılı, özgün Instagram alt yazıları ve Instagram Hikayeleri'dir. Perdeyi geri çekmenin bir yolu olarak Instagram Hikayelerinizi kullanabilir ve kitlenizle iki yönlü sohbetler yapabilirsiniz.


Ayrıca, alt yazılar 2200 karaktere kadar olabilir - bu da topluluğunuzun içeri girmesine izin vermek için çok fazla alan sağlar.


#2: Bio Tool'da Bağlantı Kullanın


Instagram'daki çoğu pazarlamacı için tıklamaları ve satışları artırmak işin en önemli kısmıdır.


Ve biyografinizdeki bağlantı , muhtemelen Instagram'dan trafik çekmenin en iyi yollarından biridir ve herkes tarafından kullanılabilir!


#3: İçerik Sütunlarıyla Tutarlı Olun


Topluluğunuz için net bir değer önerisine sahip olmak hayati önem taşır - burada içerik sütunları devreye girer.


Topluluğunuz için net bir değer önerisine sahip olmak hayati önem taşır - burada içerik sütunları devreye girer.

İçerik sütunları yalnızca nişinize netlik kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda içerik planlama sürecini çok daha kolay hale getirmeye yardımcı olur.


Son dakika gönderileri oluşturmak için çabalamak yerine, içerik sütunlarınızı stratejik olarak önümüzdeki ay için içerik takviminizi oluşturmak için kullanabilirsiniz.


Ayrıca, tutarlı içerik sütunları kullanmak, nişinizi doğru bir şekilde kategorize etmeye yardımcı olabileceğinden Instagram algoritması için de değerli olabilir.


#4: Paylaşılabilir Grafikler ve Caps'ler Yaratın


Instagram'da paylaşılabilir içeriğin gücü çok büyük.


Aslında o kadar büyük ki, Caps'ler, 13-35 yaşındakilerin %55'inin her hafta gönderdiği raporla, çevrimiçi iletişimin başlıca yöntemlerinden biri haline geldi.


#5: Instagram Reels’ları Gönder


Instagram Reels'i paylaşmanın en iyi Instagram pazarlama ipuçlarımızdan biri olması şaşırtıcı olmamalı.


İlk çıkışlarından bu yana yüz binlerce içerik oluşturucu, Reels trenine atladı ve bunları daha güçlü topluluklar oluşturmak, yeni kitlelere ulaşmak ve satış yapmak için kullandı.


İster önce ve sonra, ister nasıl yapılır, ister sahne arkası Reel aracılığıyla, bu kısa biçimli içeriği paylaşmak, erişiminizi takipçilerinizin ötesine genişletmenin inanılmaz bir yoludur - ve muhtemelen bunu yaparak viral hale gelir!


Ve en iyi kısmı? Viral Reel içeriği oluşturmak için bir video düzenleme sihirbazı olmanıza gerek yok.


#6: Profilinizi Arama İçin Optimize Edin


Instagram takipçi sayınızı artırmanın en iyi (ve en az kullanılan) yollarından biri, Instagram profilinizi arama için optimize etmektir.


Çoğu insan kullanıcı adını tespit ediyor, ancak biyografideki ad alanı onları tetikliyor. Ad alanınız için nişinizin ne olduğunu, hangi sektörde olduğunuzu, kimi hedeflediğinizi, hangi çözümü sunduğunuzu vb. düşünün. Şüpheye düştüğünüzde, bu terimi Instagram'daki arama çubuğuna yazın ve ne bulduğunuzu görün.”


Ad alanınızı, markanız veya işletmenizle alakalı bir şeyle değiştirin - bu, birileri hedef anahtar kelimelerinizi aradığında en iyi sonuçlarda görünme şansınızı artırmanın bir yoludur.

Ad alanınızı, markanız veya işletmenizle alakalı bir şeyle değiştirin - bu, birileri hedef anahtar kelimelerinizi aradığında en iyi sonuçlarda görünme şansınızı artırmanın bir yoludur.


#7: Gönderi İçin En İyi Zamanınızı Bulun


Bir gönderiyi canlı yayınlamaya hazır olduğunuzda, doğru zamanda doğru kişilere ulaştığından emin olmak istersiniz.


Bunu sağlamanın bir yolu, Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zamanınızı bulmaktır.


Bu özellik, geçmiş etkileşim etkinliğinize dayalı olarak Instagram'daki ilk yedi gönderi zamanınızı otomatik olarak hesaplar.


#8: Yorumlarda Hashtag'lerinizi Gizleyin


Bildiğiniz gibi, gönderilerinize hashtag eklemek, etkileşimi artırmaya gerçekten yardımcı olabilir.


Instagram, gönderi başına 30'a kadar hashtag'e sahip olmanıza izin verir, ancak bunları başlığınızın yanında toplamak dağınık görünebilir.


Endişelenmeyin, basit bir çözüm var: ilk yorumunuza hashtag'leri ekleyin.


İlk yorumunuza hashtag eklemek, başlığınızı şovun yıldızı yapmak için harika bir yoldur.


#9: Altyazıları Dahil Et


Instagram kullanıcılarının %30'unun Hikayeleri sessiz izlediğini biliyor muydunuz ?


Video alt yazıları yalnızca insanların sessiz izlemesi için harika bir yol olmakla kalmaz, aynı zamanda işitme güçlüğü çekenler için de gereklidir.

Bu, alt yazılar olmadan Instagram Reels'larınız ve Hikayelerinizden yararlanan büyük bir potansiyel müşteri grubunu kaçırıyor olabileceğiniz anlamına gelir.


Neyse ki, video alt yazıları aracılığıyla kaydırmayı durduran hikayeler ve Reels'lar oluşturmanın bir yolu var.


Video alt yazıları yalnızca insanların sessiz izlemesi için harika bir yol olmakla kalmaz, aynı zamanda işitme güçlüğü çekenler için de gereklidir.


Ve Instagram'ın Hikayeler Alt yazı çıkartması ile Hikayenize alt yazı eklemek hiç bu kadar kolay olmamıştı.


Sadece çıkartmayı seçin, Instagram sizin için otomatik olarak alt yazı oluşturacaktır!


#10: Karusel Gönderileri Paylaşın


İçeriğinizin daha uzun bir raf ömrüne sahip olmasını istiyorsanız, Karusel gönderilerini paylaşmak harika bir taktiktir.


Neden? Niye? Çünkü bir takipçi gönderinizi ilk gördüğünde etkileşime geçmezse, uygulamayı bir sonraki açışlarında atlıkarıncanızın ikinci slaydı gösterilebilir ve bu da onların dikkatini çekmeniz ve erişmeniz için size ek fırsatlar sunar.


Ayrıca, ipuçları, videolar ve kaynaklarla dolu 10 adede kadar slayt ekleyebileceğiniz için Karusel gönderiler de inanılmaz derecede paylaşılabilir ve çok yönlüdür.


#11: Topluluğunuzdaki İçeriği Kullanın


Akışınızı sürekli olarak orijinal, yaratıcı içerikle doldurmak zor olabilir. Özellikle küçük bir ekibiniz ve bütçeniz varsa.


Güzel haberler? Muhtemelen, çekebileceğiniz içeriğinizi organik olarak paylaşan bir takipçi topluluğunuz var.


UGC'yi toplamaya nasıl başlayacağınızdan emin değilseniz, markalı bir hashtag oluşturmayı düşünün. Takipçilerinizi hashtag altında fotoğraf paylaşmaya teşvik ederek toplamanızı ve paylaşmanızı kolaylaştırabilirsiniz.

UGC'yi toplamaya nasıl başlayacağınızdan emin değilseniz, markalı bir hashtag oluşturmayı düşünün. Takipçilerinizi hashtag altında fotoğraf paylaşmaya teşvik ederek toplamanızı ve paylaşmanızı kolaylaştırabilirsiniz.


UNUTMAYIN: Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği göndermeden önce daima izin isteyin.


#12: Yorumlara ve DM'lere Yanıt Verme


Kitlenizle etkileşim kurmak çok önemlidir.


Etkileşime girdikçe, topluluğunuzla olan ilişkiniz daha da güçlenecek. Ve size güvenen ve söylediklerinize inanan insanlara sahip olduğunuzda, o zaman daha büyük bir yatırım getirisi görmeye başlayacaksınız.


Instagram yorumlarınızı ve DM'lerinizi her gün veya birkaç günde bir kontrol ettiğinizden ve yanıtladığınızdan emin olun.


#13: En Son Instagram Haberleri ve Trendlerinden Haberdar Olun


Son olarak, Instagram'daki en son ve en büyük gelişmelerden haberdar olmak önemlidir.

Bir sosyal medya yöneticisi veya işletme sahibi olarak, özellikle günlük iş yükünün yanı sıra güncel kalmak çok zor olabilir.



Ve işte karşınızda — stratejinizi geliştirmek için 13 Instagram pazarlama ipucu.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page