top of page

Sosyal Medya İşletmeleri için Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Güncelleme tarihi: 22 Haz 2023

Bir girişimci olarak, izleyicilerinizle etkileşim kurmayı, onlarla etkileşimde bulunmayı ve düzenli olarak bilgi paylaşmayı içeren sağlam bir sosyal medya varlığınızın olması zorunludur. Bununla birlikte, başarılı işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurması ve sürekli değişen teknoloji ortamına ayak uydurması gerektiğinden, optimum katılımı sağlamak için stratejiler uygulamak esastır. Bu, kesinti zamanlarında işinizi ayakta tutmanıza yardımcı olacaktır. İşte işletmeniz için sosyal medyanın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için yapmayı düşünebileceğiniz bazı şeyler;





İlgi Çekici İçerikleri Web Sitenize ve Bloglarınıza Dahil Edin


İnsanlar cevapları internette bulmayı umuyor. Bu alanda başarılı olmak için, hem web sitesi sayfalarınıza hem de blog bölümlerinize ilgi çekici içerik eklediğinizden emin olmalısınız.


İnternette kimin başka ne izlediğini asla bilemezsiniz, bu nedenle şirketinizle ilgili herhangi bir şey hakkında sosyal medya sayfalarınızda da yer aldığından emin olmak istersiniz.

Mümkünse, insanların sitenizi görme olasılığı yüksek olan kendi Facebook sayfanızda veya Twitter hesabınızda paylaşımda bulunmayı deneyin. Değilse, bölgenizdeki insanların ziyaret etmeyi sevdiği sosyal medya beslemelerini kullanın. En iyi yapılacak şey, bir gönderide mümkün olduğunca fazla hesabı kapsama almak ve onların hesaplarını geri takip etmektir. Gönderilerin yalnızca ürününüzün ne kadar harika olduğuyla ilgili olmadığından, ürünün kendisi, özellikleri ve ne kadar iyi çalıştığıyla ilgili olduğundan emin olun.


Sosyal Medya Sayfalarının Çarpıcı Olduğundan Emin Olun


Bir girişimci olarak, izleyicilerinizle etkileşim kurmayı, onlarla etkileşimde bulunmayı ve düzenli olarak bilgi paylaşmayı içeren sağlam bir sosyal medya varlığınızın olması zorunludur. Bununla birlikte, başarılı işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurması ve sürekli değişen teknoloji ortamına ayak uydurması gerektiğinden, optimum katılımı sağlamak için stratejiler uygulamak esastır. Bu, kesinti zamanlarında işinizi ayakta tutmanıza yardımcı olacaktır. İşte işletmeniz için sosyal medyanın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için yapmayı düşünebileceğiniz bazı şeyler;
Sosyal Medya İşletmeleri için Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler


İnsanların kaliteli içerik elde edemeyeceklerini düşünmelerini istemezsiniz, ama aslında öyledir. Sosyal medya sayfalarınızı optimize etmeye gelince, fotoğraflarınızın, videolarınızın, infografiklerinizin ve diğer grafiklerinizin çarpıcı olduğundan emin olun.


Sadece bu değil, tüm istatistiklerinizin doğru olduğundan ve kaliteli içerik yayınladığınızdan emin olun. İyi bir strateji, insanların her zaman güncel kalabilmeleri ve bir aciliyet duygusu uyandırabilmeleri için çeşitli etkinliklerle ilgili güncellemelerinizi paylaşmaktır.


Kullanıcı Etkileşimini Geliştirmeye Yardımcı Olmak İçin Yorumları veya Yanıtları Kullanın


Yorum yapmak (bunu yapmayı seçerseniz), özellikle gerçek kişiler tarafından yapıldığında marka bilinirliğinizi artırmanın en etkili yollarından biri olabilir. Yorum dizileri oluşturmak popülerliğinizi artırabilir ve size henüz bilmediğiniz yeni takipçiler sağlayabilir. Etkileşimi artırmak için şu yöntemleri kullanmayı deneyin:


Instagram, Twitter vb. hakkında yorum yapmak: İnsanlar, şirketin kendilerine ilgi gösterdiğini gördüklerinde her zaman daha bağlı ve bilgili hissedeceklerdir. Bu, soru sormak ve geri bildirim paylaşmak anlamına gelir.


Sosyal medya yarışmaları: Ücretsiz ürünler, hizmetler, ödüller, dijital medya öğeleri, nakit vb. dağıtın. Bu, son derece güçlü araçlar olduğunu kanıtlayabilir.


Promosyon eşantiyonları yayınlama: Yeni girenlere (başka türlü bilmeyebilir) eşantiyon kodları, eşantiyon kodları gibi ücretsiz şeyler sunun.


Promosyon kampanyaları: E-posta haber bültenlerine ve haber bültenlerine ek olarak, özel teklifler, kuponlar, hediye kartları vb.


Topluluk yayınlarınızdaki promosyonlar: Topluluklar için haber bültenleri oluşturun ve bu yayınlarda sizinle ilgili özel içerik yayınlayın, böylece bölgenizde tanınmayan biri olarak saygın bir isme terfi edin.


Gönderimle Tutarlı Olun


Başkalarının sizin için içerik oluşturmak için harcadıkları zaman ve çabayı takdir etmek için sosyal medya sayfalarınızı her zaman düzenli olarak güncellemelisiniz.


İnsanların ne paylaştığınızı hızla bulabilmesi için sosyal medya platformlarınızda düzenli kalmanız önemlidir. Girişimciler tarafından yapılan en yaygın hatalardan biri, sosyal medya sayfaları için tutarlı bir şekilde içerik oluşturmamaktır. Tutarlı olun ve işletmenizi tanıtmanın yaratıcı yollarını bulun. Bu taktikler çok etkilidir. Bu tanıtım yöntemleri konuk blogları içerebilir veya çeşitli röportajlar, podcast'ler vb. aracılığıyla kendinizi tanıtabilirsiniz.


SEO'yu Unutmayın


Seo' da uzmanlaşmak için ücretsiz "Adım Adım SEO" kitapçığımızı buradan indirin.



Sosyal medya sayfalarınız için iyi bir SEO oluşturmak çok önemlidir! Anahtar kelimelerinizin iyi tanımlandığından emin olmak, doğru kitleleri çekmek ve işletmenizin bilinmezlikten çıkmasına ve daha yüksek seviyelere ulaşmasına yardımcı olmak için hayati önem taşır. Anahtar kelime öbeklerinizin her platform için özel olduğundan emin olun: örneğin, Facebook gönderileriniz “pazarlama” başlığı altında etiketlenmelidir; Twitter gönderileri “sosyal medya pazarlaması” altında etiketlenmelidir; vb.



Etiketlemeye Devam Et


Unutmak isteyeceğiniz son şey etiketlemek!



Fotoğrafları, fotoğrafları, videoları, bağlantıları, açıklamaları vb. etiketliyoruz. Bunu devam ettirmek kesinlikle çok önemli. İçeriğinizin ne aldığını takip etmeye başlayın ve rakipleriniz gönderilerinizi yeniden yayınlamaya başladığında yayınlamayı bırakın!


Ayrıca, içeriği de doğru biçimde yayınladığınızdan emin olun. Yalnızca fark edilmenize yardımcı olmakla kalmaz (yukarıda belirtildiği gibi), aynı zamanda Google'ın sayfanızı daha hızlı dizine eklemesine de yardımcı olur.


Sonuç


Sosyal medya çok büyük bir platform. Bundan kaçış yok. Ancak iş amaçlı kullanıldığında, her iş için gerçekten faydalı hale gelir.


Bununla birlikte, biraz düşünce ve hazırlıkla, işletmeler bu promosyon biçiminden büyük ölçüde yararlanabilir. Büyük bir takipçi kitlesine sahip olmak, herhangi bir başarının anahtarıdır. Her şeyi güncel tutarak, aldığınız potansiyel müşteri sayısını artırabilecek ve sonunda mal ve hizmetleriniz için kendinize daha büyük bir pazar bulabileceksiniz. Her şeyden önce, işiniz tutarlılık gerektirir. Bu yüzden deneyin ve buna bağlı kalın.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page