top of page

Sosyal Medya İncelemelerinin İşletmeni Geliştirmesinin 7 Yolu

Güncelleme tarihi: 21 Haz 2023

Sosyal medya incelemelerinin işletmene nasıl yardımcı olabileceğini merak ediyor olabilirsin. İşletmeler müşterilerine hitap etme şeklini değiştiriyorlar, ancak bundan daha fazlası var. Sosyal medya incelemeleri, birçok tüketici için satın alma sürecinde önemli bir faktör haline geldi. Ayrıca, ürünlerini ve hizmetlerini seven insanlarla etkileşim kurmana olanak tanır. Bu blog yazısında, sosyal medya incelemelerinin işletmeni iyileştirebileceği 7 yolu tartışacağız.

1. Ücretsiz Ağızdan Ağıza Pazarlama Sağlarlar

Hiçbir şey sosyal medyadaki bilgilerden daha hızlı yayılmaz. Birisi sunduğun ürünü sevdiğinde, sosyal medyalarına gidecek ve olumlu bir inceleme yazacaktır. Hatta seni etiketleyebilir veya web sitene geri bağlantı verebilirler. Bu ücretsiz reklam, herhangi bir işletme sahibi için paha biçilemez. Hatta onlara bir kupon veya başka bir teşvik vererek en iyi müşterilerini yorum bırakmaya teşvik edebilirsin.

Bu muhtemelen sosyal medya incelemelerinin işletmene yardımcı olabileceği en faydalı yollardan biridir. Birisi olumsuz bir yorum bıraktığında, onu silmek ve kimsenin görmemesini ummak isteyebilirsin. Ancak, bu iletişim için bir fırsattır. Gelecekte tekrar olmasını önlemek için yanıt verme ve sorunlarını çözmeye çalışma veya neyin yanlış gittiği hakkında konuşma şansın var.


3. İncelemeler Güven Yaratır


Her yeni nesille birlikte farklı satın alma alışkanlıkları gelir, ancak aynı kalan bir şey var: insanlar, satın aldıkları ürünü diğer insanların da beğendiğini bilmek istiyor. Bu nedenle, referanslar ve müşteri incelemeleri onlarca yıldır kullanılmaktadır; insanlar, başkalarının bir işletme veya marka ile başarılı olduğunu bildiklerinde kendilerini daha güvende hissederler. Örneğin, birçok insan güvenilir bir klima şirketi bulmanın özellikle zor olduğunu düşünüyor. Ancak şeffaf şirket incelemeleri, müşterilerin harika bir şirket bulmasını kolaylaştırır.

4. Çevrim içi Bir Topluluk Oluştururlar

Sosyal medya incelemeleri, işini önemseyen bir çevrim içi topluluk oluşturmanın harika bir yolu olabilir. Yalnızca yeni müşteriler kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda yaptığın şeyi zaten destekleyenlerle daha güçlü ilişkiler kurabilirsin. Sosyal medya ayrıca hayranlarının başkalarından gelen yorumları görmesine ve önerilerde bulunmak için bir topluluk olarak çalışmasına olanak tanır.

5. Sosyal Medya İnceleme Sitelerinde Dönüşümleri Takip Edebilirsiniz

Birçok sosyal medya inceleme sitesi, incelemelerini kaç kişinin okuduğunu, web sitenin bağlantılarını tıkladığını ve e-posta listene kaydolduğunu görebilmen için kendi analiz ve izleme özelliklerine sahiptir. Bu, seninle alışveriş yapmak isteyebilecek sosyal medya kullanıcılarının genel deneyimini iyileştirebilmen için neyin işe yarayıp neyin yaramadığı konusunda fikir edinmene yardımcı olabilir.

6. Size Rekabetinizde Avantaj Sağlarlar

Birçok kişi, satın alma işlemi yapmadan önce sosyal medya incelemelerine yöneliyor. Web sitende olumlu eleştiriler varsa, müşterilerin başka biri yerine seni seçmesine yardımcı olabilecek bir güvenilirlik hissi yaratacaktır. Ayrıca, bazı müşterileri markan veya işletmen için en iyisinden başka bir şey istemeyen sadıklara bile dönüştürebilir.

7. Sizden Daha Fazla İnsan Alırlar

Web sitenizde inceleme almıyorsan, sosyal medya insanların satın almasını sağlamak için harika bir yoldur. Potansiyel müşteriler, başkalarının seninle alışverişte başarılı olduğunu gördüklerinde, kendilerinin denemeleri daha olasıdır. Ayrıca, birisi diğer kullanıcıların kendi özet akışında gördüğü ürün veya hizmeti beğendiğini görürse, bunu kendileri veya bir aile üyesi için satın alma konusunda daha rahat hissedebilir.

Çözüm

Bunlar, sosyal medya incelemelerinin işletmene yardımcı olabileceği birçok yoldan sadece 7'sidir. Henüz bir sosyal medya sayfan yoksa, şimdi bazı seçenekleri araştırmaya başlamanın tam zamanı!



Sosyal Medya İncelemelerinin İşletmeni Geliştirmesinin 7 Yolu- Sosyal medya incelemelerinin işletmene nasıl yardımcı olabileceğini merak ediyor olabilirsin. İşletmeler müşterilerine hitap etme şeklini değiştiriyorlar, ancak bundan daha fazlası var.
Sosyal Medya İncelemelerinin İşletmeni Geliştirmesinin 7 Yolu


5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page