top of page

Sosyal Coğrafi Etiketleme ile Yerel İşletmene Nasıl Daha Fazla Müşteri Çekebilirsin?

Güncelleme tarihi: 21 Haz 2023

Yerel bir işletme işletiyorsun. Belki bir restoran, kahve dükkânı veya perakende satış mağazası? İşletmene tekrar gelen trafiği teşvik etmenin eğlenceli bir yolunu mu arıyorsun? Müşterilerinin işletmen hakkında arkadaşlarıyla konuşması fikri ilginç geliyor mu? Eğer öyleyse, Foursquare ve Geotagging'e dikkat etmen gerekiyor.


Sosyal Coğrafi Etiketleme ile Yerel İşletmene Nasıl Daha Fazla Müşteri Çekebilirsin?

Coğrafi Etiketleme nedir?


Basitçe söylemek gerekirse, coğrafi etiketleme, fotoğraflara, videolara, web sitelerine, durum güncellemelerine ve hatta e-postalara coğrafi verileri (enlem ve boylam) ekleme işlemidir . Bu coğrafi etiketli veriler, fotoğrafların, videoların vb. nerede oluşturulduğunu veya değiştirildiğini gösterir.


Foursquare nedir?


Foursquare, dünyanın her yerinden herkesin oynayabileceği bir oyunla kaynaşmış bir sosyal ağdır . İnsanların ziyaret ettikleri herhangi bir yere “check-in” yapmalarını sağlar. Oynamak için bir kişinin ihtiyacı olan tek şey internette gezinebilen bir cep telefonu (ve iyi bir sinyal!).


Foursquare, kullanıcıların seyahat ederken konumlara "check-in" yapmasına, öğelerin kilidini açmasına ve "yapılacaklar" listelerini tamamlamasına, hizmetin kendi etrafında bir oyun oluşturmasına olanak tanır.


Oyuncular, sürekli check-in'leri için bir puan şeması aracılığıyla rozetler ve statü dereceleri kazanarak ödüllendirilir. Örneğin, Foursquare aynı mekana bir haftada üç defadan fazla giriş yapan kullanıcılara "yerel" rozeti verir. Eğer o kişi bir yere herkesten daha fazla giriş yaparsa, o kişinin Belediye Başkanı olur.


İnsanlar Foursquare'i Neden Seviyor?


Foursquare Belediye Başkanları sadakatlerinden dolayı özel ilgi görürler. En sadık müşterilerini ödüllendirmek istemez misiniz?


İnsanlar oyunları sever ve şaşırtıcı bir şekilde Foursquare tam olarak budur. Bir mekânın Belediye Başkanı olduğunuzda, bu size gerçek bir başarı gibi gelir. Herhangi bir iş için oldukça doğru bir kural şudur: İnsanların eğlenceli ve ilgi çekici bulduğu her şey, işletmenin olması gereken yerdir.


Pazarlama Stratejinle Neden Coğrafi Etiketlemeyi Kullanmalısın?


Foursquare, markanın etrafında bir sohbet oluşturmak için harikadır. Viral paylaşım yoluyla tekliflerini daha geniş bir kitleye sergileyebilirsin. Ayrıca insanları işletmeni ziyaret etmeye teşvik eder ve bu da ürünlerini/hizmetlerini satın almaya yönlendirir.


Foursquare yaklaşık 150.000 kişilik bir kullanıcı tabanıyla istikrarlı bir oranda büyüyor ve yeni fırsatlar ve ortaklıklarla kesinlikle ivme kazanıyor…


Bu Coğrafi Etiketleme Hizmetinden Zaten Kimler Yararlanıyor?


Son zamanlarda Foursquare, filmleri tanıtmak için film yapımcılarıyla birlikte çalışmakta. Ayrıca Debenhams gibi büyük mağazalar ve Domino's Pizza gibi fast-food işletmeleri artık düzenli müşterilere ek avantajlar sunmak için Foursquare ile ortaklık kuruyor.


Bu nedenle, coğrafi etiketlemeyi pazarlama stratejinize dahil etmenin yollarını düşünmeniz gerekir; eylemin bir parçasını hala popüler ve ücretsizken hedeflemelisin.


Foursquare'i Uygulamak için 5 Adımlı Eylem Planı


İşletmeni Foursquare'e kaydettirmek;


1. İşletmeni kaydetmek için Foursquare ana sayfasına git ve ekrandaki talimatları izle. Çok basit, hızlı bir işlemdir (göreceğin gibi teşvik oluşturmak için kayıt olmana gerek yok, ancak yaparsan tekliflerin web sitesinde ve mobil uygulamalarda görünür).

2. Vitrinin ve iç duvarların için posterler gibi Foursquare ile katılımının reklamını yapan materyaller oluştur.

3. Katılımını web sitende, blogunda, Facebook ve Twitter profillerinde ve diğer sosyal ağlarda duyur.

4. İşletmeni ziyaret eden Foursquare kullanıcılarıyla etkileşim kur. Oynadıkları için onlara teşekkür et ve fark edilmelerini ve takdir edilmelerini sağla.

5. Kullanıcılarınla etkileşim kurma konusunda ciddiysen, web sitende veya blogunda her ay Belediye Başkanından bahsedebilir ve hatta ek avantajlar sunabilirsin. Anahtar, sen uyurken markanı temsil edecek sadık, hevesli hayranlar yaratmaktır.


Konum Bazlı Ürünler veya Hizmetler Satmazsam Ne Olur?


Sosyal Coğrafi Etiketleme ile Yerel İşletmene Nasıl Daha Fazla Müşteri Çekebilirsin? sorusunu cevaplarken, bir adım daha ileri gidebilir ve ürün veya hizmetini tamamlayan işletmelerle iş ilişkileri oluşturabilirsin . Örneğin, web barındırma gibi bir süreklilik ürünün veya hizmetin varsa, neden yerel bir bilgisayar mağazasına gidip Belediye Başkanın aylık premium barındırma paketinden %15 indirim kuponu alacağı bir teklif düzenlemiyorsun?


Bu şekilde, mağaza anlaşmayı tatlandırmak ve kendi avantajlarını sunmak istese bile, herhangi bir müşteriden yinelenen bir komisyon almak için hizmetinden faydalanabilir.


Bu bir Kazan-Kazan Durumu


Süreklilik arz eden bir ürünün veya hizmetin olmasa da ya da sahip olduklarının bu platformda satılamayacağını hissetsen bile Foursquare gibi işletmelerden öğrenebilirsin.


Coğrafi etiketleme, Foursquare'in başarıya ulaşmak için kullandığı bir araçtır. Önemli olan diğer unsurların yanı sıra kullanıcıları satış hunisine nazikçe yönlendiren katılım, zorlama ve sadakattir.


Foursquare kullanıcılarının hizmetle etkileşime girdiklerinde hissettikleri duygunun aynısını yapabiliyorsan, aynı başarıyı elde edememen için kesinlikle hiçbir neden yok.




Sosyal Coğrafi Etiketleme ile Yerel İşletmene Nasıl Daha Fazla Müşteri Çekebilirsin?
Sosyal Coğrafi Etiketleme ile Yerel İşletmene Nasıl Daha Fazla Müşteri Çekebilirsin?


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page