top of page

İnstagram Takipçi Yükseltme

Güncelleme tarihi: 21 Haz 2023

İnstagram takipçi yükseltmek için ilk ipucu: Aramalarda görünmek için anahtar kelimeler kullan, böylece yeni kişilerin seni bulması daha kolay olur.


Bir marka olarak Instagram'da yeni bir başlangıç ​​yapmak zor olabilir. Yapman gereken ilk şey? Hızlı bir şekilde daha fazla Instagram takipçisi edinmek.


Ama nasıl?


instagram Takipçi satın alma veya bot kullanma gibi kısa yolların olduğu günler geride kaldı. Bu hileler takipçi sayını kısa süreliğine artırabilir ama uzun vadede bir fayda sağlamayacaktır.


Bunun nedeni, gerçekten değerli Instagram takipçilerinin, markanı önemseyen ve onunla etkileşime geçen instagram organik takipçiler olmasıdır. Yanlış bir takipçi sayısı egonu artırabilir, ancak Instagram stratejine yardımcı olmaz.


İnstagram Takipçi Yükseltme

İnstagram organik takipçi nasıl edinilir?

1. Bir Instagram pazarlama stratejisine sahip ol

Herhangi bir sosyal ağı etkili bir şekilde kullanmak için net bir plana ihtiyacın var.

Daha fazla Instagram takipçisi edinmek, başlamak için harika bir hedeftir. Ancak instagram takipçi yükseltme tek başına sana başarılı bir Instagram hesabı kazandırmaz. Takipçi kazanmak, iş stratejine ve sosyal pazarlama hedeflerine bağlanan daha büyük bir planın parçası olmalıdır .

Daha fazla Instagram takipçisi istemenin nedenlerini düşün. Gerçekten neyi başarmayı umuyorsun?


· ürün satışlarını artırmak

· web sitenize trafik çekmek?


Bu iş odaklı hedeflere odaklanmak, Instagram hesabınızın tutarlı kalmasına yardımcı olacaktır. Yeni profil ziyaretçilerine hitap eden ve sadık bir takipçi kitlesi oluşturmaya yardımcı olan ilgi çekici bir marka hikayesi anlatmanıza yardımcı olacaktır.

2. Hedef kitleni tanımla

Kendine kime ulaşmaya çalıştığınla ilgili bazı sorular sor :


· Kaç yaşındalar?

· Onlar nerede yaşıyor?

· İş için ne yapıyorlar?

· Instagram'ı ne zaman ve nasıl kullanıyorlar?

· Karşılaştıkları zorlukları nelerdir?


Bu soruları yanıtlamak, Instagram'da seni takip etme olasılığı en yüksek olan kişilere ulaşmak için doğru türde Instagram içeriği oluşturmana yardımcı olacaktır. Ayrıca, hedef kitlenin ihtiyaçlarına odaklanmanı sağlar, böylece seni uzun vadede takip etmeye devam etmelerini sağlayan içerik türünü tutarlı bir şekilde sunabilirsin.

3. Tutarlı bir marka hikayesi ve estetik yarat

Belki de ürününün nasıl yapıldığını göstererek merakları gidermek istersin. Veya markanı insanlaştırmak için bir çalışanın bakış açısını paylaşırsın. Markanı ilham verici bir şekilde konumlandırmak istiyorsan, müşterilerinin yaşam tarzlarını veya başarılarını sergilemeyi deneyebilirsin.


Ne elde etmek istersen iste, tutarlı bir marka kişiliği ve görünümünü korumak önemlidir.

Gönderilerin bir bakışta kolayca tanınabilir olmalıdır. Instagram ızgaranı tek bir birleşik birim olarak düşün. Ana akışının görünümüne ve izlenimine tam olarak uymayan içerikleri paylaşmak için her zaman Instagram Stories'i kullanabilirsin.

4. Aramalarda görünmek için anahtar kelimeler kullan

İnsanların seni Instagram'da takip edebilmesi için önce seni bulmaları gerekir. Instagram'daki metinlerin çoğu aranabilir değildir. Aslında, Instagram'da arama sonuçlarına yalnızca iki alan katkıda bulunur: ad ve kullanıcı adı.


Kullanıcı adın Instagram tanıtıcındır. Diğer sosyal ağlarda kullandığın tanıtıcıyla tutarlı hale getirmek iyi bir fikirdir, çünkü bu aynı zamanda insanların seni bulmasını da kolaylaştırır. İnsanların markanı ararken kullanması muhtemel olan marka adını veya adının bir varyasyonunu kullan.


Adın 30 karaktere kadar istediğin herhangi bir şey olabilir. Anahtar kelime doldurma iyi bir fikir değildir, ancak aramaya dayalı olarak keşfedilebilirliği iyileştirmek için en alakalı anahtar kelimeni ad alanına eklemek faydalı olabilir.

5. Yeni kullanıcılara ulaşmak için ilgili hashtag'leri kullan

Az önce Instagram gönderilerinin metninin aranamaz olduğunu söyledik. Ancak hashtag'ler Instagram aramasında görünür. Bu, hashtag'leri düşünceli bir şekilde kullanmanın Instagram'da ücretsiz olarak instagram takipçi yükseltmenin iyi bir yolu olabileceği anlamına gelir.


Alakalı hashtag'leri dahil etmek, insanların bir aramadan sonra veya başka bir ilgili gönderiden bir hashtag'i tıkladıktan sonra içeriğini bulmasına yardımcı olabilir. Instagram kullanıcıları da hashtag'leri takip edebilir, Bu nedenle hashtag'li içeriğin henüz hesabını takip etmeyen kişilerin yayınlarında görünebilir.


Bir Instagram gönderisine 30'a kadar hashtag ekleyebilirsin, ancak hashtag'ler genellikle nicelikten çok kaliteye göre daha etkilidir. Hesabın için kaç hashtag'in en iyi sonucu verdiğini öğrenmek için biraz deneme yapmalısın.

6. Instagram biyografini ve profilini optimize et

Instagram işletme profili ziyaretlerinin üçte ikisi takipçi olmayanlardan gelir. Bu yeni ziyaretçilerin tümü potansiyel yeni ücretsiz instagram takipçileridir - ancak yalnızca biyografin ve profilin onları takip düğmesini tıklamaya ikna ederse.

Profilin belirsiz, eksik veya çekici değilse bunu yapmazlar.


Yukarıda bahsedilen ad ve kullanıcı adı alanlarına ek olarak, profilin web siteni ve biyografini içermelidir.


Marka kimliğini iletmek ve yeni ziyaretçilere seni neden takip etmeleri gerektiğini göstermek için biyografindeki 150 karakterden en iyi şekilde yararlanmalısın. Sayfandan ne tür bir içerik bekleyebilirler?


Profesyonel bir hesabın varsa, profiline iletişim bilgilerin, işletme türün ve konumun gibi ek ayrıntılar da ekleyebilirsin. Yeni ziyaretçilere takip etmeye karar vermeleri için ihtiyaç duydukları tüm bilgileri vermek için işletmenle ilgili tüm alanları kullan.

7. Muhteşem bir Instagram tablosu tasarla

Instagram tablondaki her gönderinin yüksek kalitede ve görsel olarak ilgi çekici olması gerekir.


Yeni bir kullanıcı profilinizi ziyaret ettiğinde, içerik onların daha fazlasını görmek istemesini sağlamalıdır. Yeni bir ziyaretçiye Takip Et'i tıklaması için ilham veren şey, daha fazlasını istemektir.


8. İlgi çekici, uzun altyazılar yaz


Instagram görsel bir platform olmasına rağmen, harika Instagram altyazıları yazmak, daha fazla erişim ve etkileşim elde etmene yardımcı olmada büyük rol oynar. Ve daha önce de söylediğimiz gibi, erişim ve etkileşim, ücretsiz instagram takipçi kasma nın temel faktörleridir.


İnstagram Takipçi Yükseltme için işte akılda tutulması gereken bazı temel stratejiler:


En önemli kelimeleri öne koy. Altyazı 125 karakterden uzunsa, kullanıcıların tamamını görmek için "daha fazla"ya dokunması gerekir. Bu ekstra dokunuşa ilham vermek için bu ilk kelimelerden en iyi şekilde yararlan.


Bir soru sor. Bu, kitlenin yorum bırakmasını kolaylaştırır. Bu etkileşim, hesabının daha fazla kişiye görünür olmasına yardımcı olacaktır.


Emoji kullanmayı dene. Emoji, okuyucunun dikkatini çekmeye yardımcı olabilir ve bu görsel sosyal ağdaki çoğu hesap türü için uygundur.


Farklı altyazı uzunluklarını dene. Instagram 2.200 karaktere kadar uzun biçimli altyazılara izin verir, böylece gönderin bunu gerektiriyorsa bazı derinlemesine hikaye anlatımlarını test edebilirsin. Ultra kısa altyazılar, görseller kendilerini ifade ettiğinde de çok etkili olabilir. Ancak veriler, uzun altyazıların etkileşimi artırma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.


9. En iyi yorumları sabitle


Instagram'ın az bilinen özelliklerinden biri, her gönderi için en fazla üç yorumu sabitleme yeteneğidir.


Instagram'da daha fazla takipçi kazanma planının bir parçası olarak bu yeni özelliği kullanmanın birkaç yolu var.


Bir seçenek, hikayeyi yorumlarda devam ettirerek başlığını maksimum 2.200 karakterin ötesine taşımak için sabitlenmiş yorumları kullanmaktır. Bu, bazı hesaplar için uygun olabilecek daha ayrıntılı ve derinlemesine hikaye anlatımı yapmanı sağlar.


Diğer bir seçenek de, özellikle çok fazla etkileşim yaratıyorlarsa, diğer kullanıcılardan gelen favori yorumlarını sabitlemektir.


Bu yeni özelliği hangi şekilde kullanırsan kullan, gönderilerindeki konuşmayı yönetmene yardımcı olarak daha fazla etkileşim ve bağlantı fırsatı yaratır.

10. Instagram hesabını diğer ağlarda tanıt

Instagram'da organik takipçi edinmenin en önemli yolu, insanların seni bulmasını kolaylaştırmaktır.


Instagram profilin kolayca keşfedilebilir olmalıdır. Başka bir sosyal ağda zaten bir takipçi kitlesi oluşturduysan, bu hayranlara Instagram hesabın hakkında bilgi vermelisin.


Instagram hesabını yeni başlatıyorsan, hesabı başka bir yerde tanıtmadan önce biraz içerik yayınladığından emin ol. En az 12 gönderi hedeflemelisin.


En iyi Instagram gönderilerinden bazılarını diğer sosyal kanallarında da vurgulayabilirsin. Facebook, Twitter ve diğer sosyal takipçilerinin daha fazlasının seni Instagram'da bulmasını ve takip etmesini sağlamak için bu gönderileri ücretli reklamlarla artırmayı düşünebilirsin.

11. Instagram ad etiketini kullan

Instagram ad etiketin, Instagram kullanıcılarının seni anında takip etmesini sağlayan taranabilir bir koddur. Daha önce çevrimdışı iletişim malzemelerinin bile Instagram hesabını tanıtma şansı sunduğunu söylemiştik. Instagram ad etiketi, hesabını sevk irsaliyeleri, tabelalar ve ürün ambalajları gibi çevrimdışı malzemelerde tanıtmanın kolay ve etkili bir yoludur.


12. Keşfet sayfasını hedefle


Keşfet sayfası, Instagram uygulamasının altındaki büyüteç simgesine tıkladığında gördüğün sayfadır. Instagram'ın kendisine göre, “henüz takip etmediğin hesaplardan beğenebileceğin fotoğraf ve videoları bulabileceğin” yer burası.


Keşfet sekmesinde Instagram gönderileri, Hikayeler ve Reels bulunur. Kullanıcılar önce Instagram algoritması tarafından seçilen bir içerik ızgarası görür. Ardından, ekranın üst kısmındaki konu kanallarını kullanarak belirli içerik konularına daha derinlemesine dalmayı seçme seçeneğine sahip olurlar.


Instagram hesaplarının yarısı her ay Keşfet'i ziyaret ediyor. Bu, kitlelerini büyütmek isteyen markalar için büyük bir fırsat.


Peki, içeriğinin Keşfet sekmesinde görünmesini nasıl sağlayabilirsin? Kolay değil. Neyse ki, bunu anlamanıza yardımcı olmaya adanmış bir makalemiz var.


Ayrıca, bir reklam yerleşimi olarak Keşfet'i seçerek Keşfet özet akışına girmek için ödeme yapabilirsin.

Gönderinde veya Hikayende net bir konum öğesi olduğunda, bir konum etiketi eklemeye değer. İnsanların Instagram'da içeriğini bulmasının bir başka kolay yolu.


14. İlgili kullanıcıları etiketle


Fotoğraflarında öne çıkan Instagram kullanıcılarını, başlığında @-bahsi ile veya Instagram'ın gönderi içindeki etiketleme işlevini kullanarak etiketleyebilirsin. Her iki durumda da, bunu yaptığında o kişi ya da kişiler bir bildirim alırlar.


Birini etiketlemek, onu gönderiye katılmaya ve onu kendi takipçileriyle paylaşmaya teşvik eder. Gönderin, Instagram profillerinin Etiketlenenler sekmesinde de görünecektir.


İlgili kullanıcıları Instagram Hikayelerinde de etiketleyebilirsin. Ardından, ilgili kullanıcılar yalnızca birkaç dokunuşla içeriği kendi Hikayelerinde yeniden paylaşabilirler. Bunu yaparlarsa, hikayelerini görüntüleyen herkes kullanıcı adını görür ve hesabına tıklayabilir.

15. Başkalarını seni etiketlemeye teşvik et

Instagram hesabını yeni bir kitleye tanıtmanın bir başka yolu da diğer Instagram kullanıcılarından seni etiketlemelerini istemektir. Seni bir gönderide etiketlediklerinde, hedef kitleleri senin tanıtıcını görür ve daha fazla bilgi edinmek isterlerse senin instagram sayfanı ziyaret ederler.


Biyografin, insanlardan seni Instagram'da etiketlemelerini istemek için harika bir yerdir.

16. İlgili hesapları takip et

Bir Instagram gönderisindeki kişileri yalnızca içerik doğrudan kendileriyle alakalı olduğunda etiketlemen gerekir. Ama istediğin kişiyi takip edebilirsin. Ve Instagram'da bir kullanıcıyı takip ettiğinde, akışını kontrol etmeleri için iyi bir şans elde edersin.


Instagram akışın, ilgi alanlarıyla alakalı ilgi çekici içerikle doluysa, büyük olasılıkla bu iyiliğe geri döneceklerdir.


Sosyal dinleme, markanla alakalı konuşmaları bulmanın harika bir yoludur.

Instagram'ın "Sizin İçin Önerilenler" bölümü de takip edilecek ilgili hesapları bulmak için harika bir kaynaktır. Bu, gönderiler arasında veya bilgisayardaki ekranın sağ tarafında özet akışında görünür.


Ayrıca profiline gidip sağ üstteki üç çubuğa ve ardından Kişileri Keşfet'e tıklayarak Instagram'ın önerilerine erişebilirsin. Burada ayrıca algoritmaya göre senin için seçilen popüler Instagram hesaplarının bir listesini bulacaksın.


Ancak diğer hesapları çok hızlı takip etmemen gerektiğini unutma Takipçi oranın güvenilirlik için önemlidir. Takipçi oranın, takip ettiğin kişi sayısına kıyasla seni takip eden kişi sayısıdır.

17. Mevcut topluluklarla etkileşim kur

Tüm sosyal medya ağları gibi Instagram da içinde inşa edilen topluluklarla ilgilidir. Bu topluluklarla etkileşim kurmalısın.


Topluluğundaki diğer güvenilir kullanıcılardan gelen içerikleri beğenerek, yorum yaparak ve paylaşarak dahil ol. Botlardan geliyormuş gibi görünen genel yorumlardan "Harika gönderi!" gibi kaçınmalısın.


Bu, dikkatlerin ve potansiyel yeni takipçilerin iki şekilde çekilmesine yardımcı olur:


1. İnsanlar, gönderilerini beğendiğinde ve yorum yaptığında bildirim alır ve iyiliğinize karşılık vermek için profilinize göz atabilir.

2. Diğer insanlar yorumlarını görecek ve düşünceli veya ilgi çekici bulurlarsa profilini kontrol edeceklerdir.

18. Diğer markalarla işbirliği yap

Instagram'da birlikte çalışmanın bir yolu olup olmadığını görmek için diğer markalara ulaşmaktan korkmamalısın. Doğru türde bir işbirliği, katılan herkesin daha fazla Instagram takipçisi kazanmasına yardımcı olabilir.


Yerel bir iş geliştirme derneği veya alışveriş alanı gibi başka şekillerde zaten işbirliği yaptığın markaları veya diğer işletmeleri düşün. Instagram'da nasıl birlikte çalışabilirsiniz?

19. Instagram Hikayelerini Kucakla

Basitçe söylemek gerekirse, daha fazla Instagram takipçisi istiyorsan Instagram Hikayeler'i kullanman gerekir. Yarım milyar Instagram hesabı her gün Instagram Hikayeleri kullanıyor ve en çok görüntülenen hikayelerin %45'i işletmelerden geliyor.


Hikayeleri kullanan kişiler son derece etkileşimlidir. Instagram'a göre, her üç hikayeden biri doğrudan mesajla sonuçlanıyor.


Hikayelerindeki hashtag ve konum özelliklerini kullanarak seni takip etmeyen kişilere sayfanı gösterebilirsin. Bu, Instagram'da ücretsiz olarak takipçi edinmenin hala az kullanılan bir yoludur.

20. Etkileşim özelliklerini kullan

Instagram Hikayeleri, anket, soru ve sohbet çıkartmaları gibi kullanıcıları meşgul etmek için birçok etkileşimli özellik sunar.


Kullanıcılar bir hashtag veya konum sayfasından Hikayene rastlarsa, bu hemen etkileşim fırsatı demek ve ayrıca seni takip ederek markan hakkında daha fazla bilgi edinmek istemelerini sağlamanın harika bir yoludur.

21. Hikayelerin öne çıkan özelliklerinden en iyi şekilde yararlan

Öne çıkan hikayeler, markanı profilini ziyaret eden kişilere tanıtma fırsatı verir. Yeni ziyaretçilere tam olarak neden Takip Et'i tıklamaları gerektiğini göstermek için bu önemli noktaları bir sürü harika bilgi ve içerikle bütünleştirebilirsin.


22. Instagram Live işbirliğini dene


Instagram, sosyal medyada büyümeye devam eden bir trend olan canlı videodan yararlanmak için mükemmel bir yer. Sorular ve yorumlar gibi etkileşimli özellikler sayesinde, izleyicilerle gerçek zamanlı olarak etkileşim kurabilir ve erişimi artırmana yardımcı olabilecek bu değerli etkileşimden daha fazlasını yaratabilirsin.


Canlı videolar, markanın Hikayesinde görünür. Canlı video sona erdiğinde, 24 saat boyunca Hikayende tekrar oynatılabilir hale getirmeyi seçebilirsin. Kullanıcılar, takip ettikleri bir hesap canlı yayına başladığında bilgilendirilir, bu nedenle canlı bir video gerçekten dikkat çeker.


Canlı videonu yepyeni bir kitlenin önüne çıkarmak için, sektörünüzdeki başka biriyle canlı bir videoya ev sahipliği yapmak için "Bir arkadaşınla canlı yayına geçin" seçeneğini kullanmalısın. Diğer kişiden bir Canlı video düzenlemesini iste, ardından seni misafir olarak davet etsin. İkiniz bölünmüş bir ekranda görünecek ve böylece arkadaşların seni tüm takipçileriyle tanıştırmış olacak.


23. Doğru zamanda gönderi yayınla


Evet, Instagram kronolojik bir besleme yerine bir algoritma kullanır . Bununla birlikte, algoritmanın dikkate aldığı sinyallerden biri olduğu için zamanlama hala önemlidir.


Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zamanın hafta içi 08:00-12:00 veya 16:00-17:00 PM arasında olduğu bir gerçektir . Ancak senin kitlenin farklı alışkanlıkları olabilir. Geçmiş etkileşimlere, gösterimlere veya trafiğe dayalı olarak gönderi yayınlamak en iyisidir.


24. Yarışmalar düzenle


Giriş sürecin insanlardan seni takip etmelerini ve bir arkadaşlarını etiketleyerek yayınladığın ürün fotoğraflarından birine yorum yapmalarını istemeyi içeriyorsa, Instagram'daki yarışmalar daha fazla takipçi edinmene yardımcı olabilir.


Yarışmanın bir parçası olarak kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği teşvik etmek, daha fazla kişiye ulaşmana da yardımcı olabilir. İnsanlar, arkadaşlarının oluşturduğu gönderilerden yarışman hakkında bilgi edinecek, bu da, yeni takipçilerle güven oluşturmanın ve sayfana daha fazla ilgi çekmenin etkili bir yoludur.

25. Instagram'da reklam vermeyi düşün

Tamam, bu tam olarak ücretsiz organik Instagram takipçileri edinmenin bir yolu değil. Ancak Instagram reklamları, içeriğini başka türlü görmeyecek kişilerin önüne getirerek yeni takipçilere hızlı bir şekilde ulaşmanın güçlü bir yolu olabilir.


Ve takipçi satın almanın aksine, Instagram reklamlarını kullanmak, küçük bir yatırımla daha fazla Instagram takipçisi edinmenin tamamen meşru ve etkili bir yoludur.

Hedef kitleni konuma, demografiye ve hatta önemli davranışlara ve ilgi alanlarına göre hedeflemelisin. Ayrıca, işletmenle halihazırda etkileşimde bulunan kişilere dayalı olarak benzer bir hedef kitle de oluşturabilirsin.


Akışın yanı sıra Instagram Hikayeleri ve Keşfet akışında reklam verebilirsin. Instagram reklam kampanyası oluşturmanın ve yayınlamanın tüm detayları için detaylı facebook ve instagram reklamcılığı kılavuzumuza göz atmalısın.



İnstagram Takipçi Yükseltme- İnstagram organik takipçi nasıl edinilir?
İnstagram Takipçi Yükseltme


8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page