top of page

Instagram Hashtag Rehberi

Güncelleme tarihi: 19 Haz 2023

Instagram hashtag'leri, Instagram stratejini oluşturabilir veya bozabilir. Bunları doğru bir şekilde kullanırsan gönderilerinin daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlayabilirsin.



Instagram Hashtag Rehberi-Instagram hashtag'leri, Instagram stratejini oluşturabilir veya bozabilir. Bunları doğru bir şekilde kullanırsan gönderilerinin daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlayabilirsin.
Instagram Hashtag Rehberi

Instagram hashtag'leri, Instagram pazarlama stratejini oluşturabilir veya bozabilir. Bunları doğru bir şekilde kullanırsan, gönderilerin, ürünlerin veya markanla ilgilenmesi muhtemel daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlayabilirsin.


Ancak yanlış hashtaglerin kullanımı, hesabının Instagram'ın algoritması tarafından cezalandırılması ile sonuçlanabilir ve bu da markana zarar verebilir.


Instagram için hashtag'leri etkili bir şekilde kullanmak için, tam olarak nasıl çalıştıklarını anlamak ve bir strateji üzerinde biraz düşünmek gerekir.


Bunu yapmak için doğru yerdesin. Okumaya devam et!


Instagram Hashtag Rehberi

Instagram hashtag'i nedir?

Hashtag, önünde # sembolü bulunan harflerden, rakamlardan ve/veya emojilerden oluşan bir kombinasyondur (ör. #sosyalmedyauzmanı). İçeriği kategorilere ayırmak ve daha keşfedilebilir hale getirmek için kullanılırlar.

Hashtag'ler tıklanabilir. Bir Instagram hashtag'ini tıklayan veya bir Instagram hashtag araması yapan herkes, o hashtag ile etiketlenmiş tüm gönderileri gösteren bir sayfa görecektir.


Instagram hashtag'leri neden kullanılır?

Hashtag'ler, Instagram kitleni genişletmenin ve daha fazla erişim elde etmenin önemli bir yoludur . Bir hashtag kullandığında, gönderin o hashtag için sayfada görünecektir. Hikayende bir hashtag kullanırsan, hashtag sayfasında da görünen ilgili hashtag Story'ye dahil edilebilir.


İnsanlar ayrıca hashtag'leri takip etmeyi seçebilirler, bu da seni henüz takip etmeseler bile hashtag'li gönderilerini kendi özet akışlarında görebilecekleri anlamına gelir.


Instagram hashtag'leri, çevrimiçi topluluk oluşturmanın harika bir yolu olabilir, böylece insanlar markanla etkileşim kurmaya motive olurlar.


En iyi instagram hashtag'leri

Instagram Hashtag Rehberi'ne göre;

2021’i yılına ait en iyi 50 hashtag:

2. #l4l

12. #pembe

14. #gece

17. #gıda

18. #f4f

19. #aile

22. #siyah

23. #benmi

25. #ev

28. #kız

32. #İş

34. #aşk

38. #lüks

39. #vsco

43. #saç

46. #tbt

47. #hayat


En popüler Instagram hashtag'lerinin mutlaka en etkilileri olmadığını unutmamalısın.

Çok sayıda gönderi, birçok kişinin bu hashtag'i takip ettiği anlamına gelebilir, ancak aynı zamanda bu hashtag'le ilgili çok fazla içerik olduğu ve gönderilerinin kaybolabileceği anlamına da gelir. Instagram, genişten özele farklı kitlelere ulaşmak için popüler ve niş hashtag'lerin bir kombinasyonunu kullanmanı önerir.


Popüler Instagram hashtag türleri

Instagram, hashtag'leri dokuz farklı türe ayırır:


Ürün veya hizmet hashtag'leri: Bunlar, #el çantası veya #zeytinyağ gibi ürün veya hizmetini tanımlayan temel anahtar kelimelerdir.


Niş hashtag'ler: Bunlar biraz daha spesifik hale gelir ve #sosyalmedyauzmanı veya #sosyalmedyayönetimi gibi sektörün bağlamında nereye uyduğunu gösterir.

·

Endüstri Instagram topluluk hashtag'leri: Instagram'da topluluklar bulunur ve bu hashtag'ler onları bulup katılmana yardımcı olur. #ürünfotoğrafları veya #gezifotoğrafları bu instagram topluluk hashtag’lerine birer örnek!


Özel etkinlik veya mevsimlik hashtag'ler: Bunlar, #yazgünleri gibi gerçek tatillere veya mevsimlere atıfta bulunabilir veya #cumhuriyetbayramı veya #kurbanbayramı gibi tüm Milli Gün ve haftalar veya Dini Bayramlar için kullanılabilir.


Konum hashtag'leri: Instagram gönderini coğrafi olarak etiketlesen bile, #bursa veya #bodrum gibi, konumuna atıfta bulunan bir hashtag eklemek yine de iyi bir fikir!

Günlük hashtag'ler: Her gün, #istanbul'dan #turkey'e kadar birçok günlük hashtag var. Gönderilerine eklemek için kolay bir hashtag kaynağı arıyorsan, aralarından seçim yapabileceğin bir günlük hashtag listesi oluşturduk .

İlgili kelime öbeği hashtag'leri: Bu hashtag'ler, ürün hashtag'lerinin, niş hashtag'lerin ve topluluk hashtag'lerinin unsurlarını birleştirir. Temel olarak, insanların Instagram'da mevcut topluluklara bağlanmak için kullandıkları #türkdizileri veya #istanbuldayaşam gibi ifadelerdir.


Kısaltma hashtagleri: Belki de en iyi bilinen kısaltma hashtag'i Perşembe günü #TBT'dir. Diğer popüler kısaltma hashtag'leri arasında günün kıyafeti için #OOTD, Cuma gününe geri dönüş için #FBF ve yalnızca bir kez canlı yayın yapacaklar için #YOLO yer alır.


Emoji hashtag'leri: Bu hashtag'ler, #???? gibi kendi başlarına emojileri veya #güneş gözlüğü????


Instagram'da kaç hashtag kullanılmalı?

Normal bir gönderiye en fazla 30 hashtag ve bir hikayeye en fazla 10 hashtag ekleyebilirsin. Daha fazlasını eklemeye çalışırsan, yorumun veya başlığın yayınlanmayacaktır.


Bununla birlikte, Instagram için bu kadar çok hashtag kullanabilmen, yapman gerektiği anlamına gelmez . Her işletme için, hatta aynı işletmenin her gönderisi için doğru sayıda hashtag yoktur.


Araştırmalara göre, yaklaşık 11 hashtag'in başlamak için iyi bir sayı olduğudur. Ancak Instagram'da en çok kullanılan hashtag sayısı 1 ile 3 arasındadır.


Instagram'da hashtag'ler nasıl gizlenir?

Gönderini önemli bir hashtag koleksiyonuyla bitirmek istemeyebilirsin. Neyse ki, Instagram hashtag'lerini gizlemenin birkaç kolay yolu var.


Altyazıda Instagram hashtag'leri nasıl gizlenir:

Hashtag'leri ayrıca süper görünür olmadan altyazı içinde de kullanabilirsin.


1. Altyazınızı her zamanki gibi yaz.

2. Bir noktalama işareti gir; nokta, madde işareti veya tire deneyebilirsin.

3. Instagram, başlıkları üç satırdan sonra gizler, böylece takipçilerin … daha fazla öğesine dokunmadıkça hashtag'lerini görüntüleyemez. Böylece hashtag'lerin başlığından görsel olarak ayrılır ve böylece seyircinin dikkati gönderiden ayrılmayacaktır.


Instagram Hikayelerinde altyazı nasıl gizlenir:

Hashtag'leri Instagram Hikayeler'de de gizleyebilirsin. Seçeneklerden biri, hashtag'lerini sıkıştırıp küçülterek görünümünü en aza indirmektir. Beyaz bir arka plandan yarı şeffaf bir arka plana dönüştürmek için hashtag etiketine de dokunabilirsin.

Hashtag'lerini tamamen gizlemek istiyorsan, onları gizlemek için üstüne bir emoji, çıkartma veya GIF yapıştırabilirsin.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page