top of page

En Etkili Sosyal Medya Gönderi Fikirleri

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2023

Bir gönderi veya kampanya için orijinal bir şey düşünemiyorsan, umutsuzluğa düşmen neredeyse kaçınılmazdır. Hepimizin arada sırada pasımızı silkelemeye ve harika şeyler yaratmaya geri dönmemize yardımcı olması için biraz ilhama ihtiyacımız vardır. En Etkili Sosyal Medya Gönderi Fikirleri listemizi gözden geçirmelisin. Burada her sosyal ağı kapsayacak ilham var. Kitlenin en aktif olduğu yer neresi olursa olsun, onlara daha önce göstermediğin bir şeyler bulacağından emin olabilirsin.



Bir gönderi veya kampanya için orijinal bir şey düşünemiyorsan, umutsuzluğa düşmen neredeyse kaçınılmazdır. Hepimizin arada sırada pasımızı silkelemeye ve harika şeyler yaratmaya geri dönmemize yardımcı olması için biraz ilhama ihtiyacımız vardır. En Etkili Sosyal Medya Gönderi Fikirleri listesimizi gözden geçirmelisin. Burada her sosyal ağı kapsayacak ilham var. Kitlenin en aktif olduğu yer neresi olursa olsun, onlara daha önce göstermediğin bir şeyler bulacağından emin olabilirsin.
En Etkili Sosyal Medya Gönderi Fikirleri

İlk Olarak, Süper Faydalı Sosyal Medya Kaynakları


Sosyal medyada başarılı olmak istiyorsan, doğru araçlara ihtiyacın var. Bu indirilebilir şablonlar ve kaynaklar, bu gönderiden alacağın ilhamla bir şeyler yapmana yardımcı olacaktır.

· Sosyal Medya Takvim Şablonu: Tüm gönderilerini önceden planlamana yardımcı olacaktır.

· Sosyal Medyada Ne Sıklıkta Gönderilir Bilgi Grafiği: Gönderi programını nasıl planlayacağını tam olarak öğrenebilirsin.


· Sosyal Medya Stratejisi Kontrol Listesi: Sosyal medya içeriğin için kapsamlı bir strateji oluşturabilirsin.

Sosyal Medya Gönderi Fikirleri

Sosyal medyada paylaşmak için sonsuz bir içerik olasılığı vardır, ancak biz en etkililerini sıraladık.


1. Blog Yazıları


Markanın bir blogu var mı? Blogunun görülmesini sağlamanın en iyi yolu, onu kendi sosyal medya platformlarında paylaşmaktır.

2. Şirket Kültürünü Gösteren Gönderiler


Markanı görünür kılmanın bir kültür gönderisi paylaşmaktan daha iyi bir yolu var mı? Kültür gönderisi, işletmenin neyle ilgili olduğunu vurgulayan bir resim veya makaledir. Bu, çalışanlarının kamera arkası görüntüsü veya iş yerinin bir şeyi nasıl yaptığına dair bir makale olabilir.

3. Sektör Haberleri

Sektör haber makaleleri diğer herhangi bir makale türünden daha fazla sosyal paylaşım alır. Öncelikle, sektöründeki haber kaynaklarının bir listesini oluştur. Ardından, sosyal medyada'da bu kaynakları bulup, takip et. İlginç bir şey paylaştıklarında, bu paylaşımı takipçilerine yönlendir ya da markanın sosyal medya hesaplarında kendi kelimelerinle anlat.

4. Seçilmiş İçerik


İçerik küratörlüğü basitçe başkalarının içeriğini kendi alanında paylaşmaktır. Bazen, kitlenle paylaşmak istediğin şeyler zaten yazılmıştır. Derinlemesine bir gönderi hazırlamak için zaman harcamak yerine, önceden yazılmış bir gönderiyi hızlı bir şekilde paylaşabilirsin (elbette onları referans gösterek).


5. Soru Gönderileri


Sosyal medyada paylaştığın her şey bir blog yazısı veya makale olmak zorunda değildir. Bir soru sorarak kitlenin birbirleriyle konuşmasını ve etkileşim kurmasını sağlayabilirsin. Örneğin, "Ne tür içerikler hakkında blog yazmalıyım?" diye sorabilirsin. Eğlenceli bir soru sormak veya bir anket oluşturmak, hedef kitlenin içgörülerini almanın iyi bir yoludur.


6. Ürün/Şirket Videoları

Hedef kitlen sosyal medya akışlarında gezinirken görseller ilgilerini çeker. Görsellerin etkileşimi artırmaya yardımcı olduğu defalarca kanıtlandı, peki ya videolar? Araştırmalar, videoların fotoğraflara kıyasla %135 daha fazla organik erişime sahip olduğunu gösteriyor. Bu oldukça yüksek bir rakam. Şirketin veya sahip olduğun yeni bir ürün hakkında videolar paylaşarak bu organik erişim fırsatından yararlanmalısın.


7. Müşteri İncelemeleri ve Görüşleri

Markanın özel hayranları var mı? Onların seslerini duyurmalısın ve düşüncelerini sosyal medyanda paylaşmalısın. Adlarını/kullanıcı adlarını eklemeyi unutma!


8. Hızlı İpuçları ve Tavsiyeler

Derinlemesine ipuçları ve tavsiyeler veren bir "Nasıl Yapılır" gönderisinin yanı sıra, EN ÖNEMLİ olduğunu düşündüğün birkaç ipucunu da paylaşabilirsin. Değerli bilgileri hedef kitlenizle paylaşmak onlarla etkileşime girmenin kolay bir yoludur.


9. Yarışma Gönderileri

İnsanları markanla ilgili bir sosyal medya yarışmasına katılmaya teşvik etmek, zaten takipçi olanlarla etkileşimi artıracaktır. Katılmak için sayfanı takip etmeye veya beğenmeye davet etmek sayfa takipçilerini artırmana yardımcı olabilir.


Hedeflerin ve en iyi sonuç için, hedef kitlenin tam olarak nasıl katılmasını istediğin konusunda net olmalısın. Yarışmayı başlatmadan önce kolay, basit kurallar tanımlan iyi olacaktır.


10. Tatil Yazıları


Nerede yaşıyor olursan ol, tatiller çok önemlidir. İşletme sayfanda tatillerle ilgili bir gönderi paylaşarak tatil ruhunu gösterebilirsin. İster bir resim, ister video veya makale olsun, hedef kitlen, işletmenin tatil konusunda heyecanlanan gerçek insanlara sahip olduğunu görünce markanla empati kuracaktır.


11. Podcast

Bazen bir içeriği okumak zaman alabilir, bu nedenle izleyicilerinin gözlerine bir mola verebilir ve podcast bölümleri paylaşabilirsin. Yakın zamanda kendi podcast'imizi başlattık ve onunla büyük başarı elde ettik! Hedef kitlemizin karşılaştığı konuları ve zorlukları ele alıyoruz. Kendi podcast'ini başlatmaya karar verirsen, başlamana yardımcı olması için podcast yayını nasıl yapılır ? başlıklı gönderimize göz atmalısın.


12. "Tarihte Bu Gün" Yazıları

Bazı ünlü markalar, her gün " tarihte bu gün " makaleleri paylaşıyor. Bu yaklaşımı benimseyip kendi sosyal medya stratejinde kullanabilirsin. Kasabanda veya şehrinde olan ilginç bir şey bulup ve izleyicilerinize bildirebilirsin! Ayrıca “Milli ve Dini Bayram” gönderilerini de ihmal etmemelisin.


13. Canlı Videolar

Canlı videolar son zamanlarda sosyal medyada çok popüler hale geldi. Facebook, Twitter, Instagram ve Snapchat, canlı yayına geçme seçeneklerine sahiptir. Markan için en uygun olan ve hedef kitlenden en fazla görüntülemeyi alacağın doğru sosyal medya platformunu seçmelisin . Haftalık bir video yapmaya çalışabilirsin. Örneğin, "Salı İpucu" veya "Eğlenceli Gerçekler Cuma’sı".


14. Görüntü Tahmini


Bir ürünün ya da bir nesnenin bir kısmını ya da çok yakın (makro) bir fotoğrafını paylaşırsın ve hedef kitlene “bu neyin fotoğrafı?” diye sorarsın. Hedef kitlenin paylaştığın fotoğrafın ne olduğunu tahmin etmesi gerekir. Bu da hedef kitlenle harika bir etkileşim yoludur.


15. İlham Verici Alıntılar

İlham verici alıntı paylaşımı doğru yapılırsa oldukça etkilidir. Sektörün liderlerinden de alıntılar paylaşabilirsin. Hedef kitlende yankı uyandıracağından emin olabilirsin.


16. Şirket Başarıları

İster inan ister inanma, hedef kitlen sen önemsiyor ve başarılı olduğunu görmek istiyorlar. Başarılarını sosyal medyada onlarla paylaşmalısın ve birlikte kutlamalısın! İster ödüller kazan, ister belirli sayıda müşteriye ulaş, hedef kitleni gelişmelerden haberdar et!


17. Hedef Kitlene Danış


Hedef kitlenin yeni bir etkinliğe veya bir sonraki gönderine nasıl tepki vereceğinden emin değil misin? Onlara sor! Böylece hedef kitlenin yapacağın çalışmaya nasıl yanıt vereceğini öğrenebilirsin.


· "……. sosyal medya etkinliğiyle ilgilenir misiniz?"

· "Özel bir …… özelliği oluştursak ister misiniz?"

· "……….. hakkında bir blog yazısı yazsak ister misiniz?"


Cevabınızı almak için bunu anketler aracılığıyla bile yapabilirsin.


18. En İyi Performans Gösteren Gönderilerini Yeniden Paylaş

Tekerleği her zaman yeniden icat etmek zorunda değilsin. Bir gönderi bir kez başarılı olduysa, bir daha iyi olmayacağı ne malum?


En iyi performans gösteren gönderilerini keşfetmek için sosyal medya sayfalarının analizlerini kullanabilirsin.





26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Σχόλια


bottom of page