top of page

E-ticaret Web sitesinin Hedefleri Nasıl Belirlenir?

Güncelleme tarihi: 21 Haz 2023


Satış, her e-ticaret sitesinin en belirgin ve en yaygın amacıdır. Ancak, bu tek hedef olmak zorunda değildir. Aklınızda bulunabilecek bazı örnek hedefler şunlardır:
E-ticaret Web sitesinin Hedefleri Nasıl Belirlenir?


Satış, her e-ticaret sitesinin en belirgin ve en yaygın amacıdır. Ancak, bu tek hedef olmak zorunda değildir. Aklınızda bulunabilecek bazı örnek hedefler şunlardır:


• İşi yürütmenin ilk ayında 50 ürün sat

• Satış sayısını her ay %10 oranında artırmak

• 10 tekrar eden müşteri kazanın

• Yeni müşteri sayısını artırmak için bağlı kuruluşlarla birlikte çalışın


Bunlar sadece bazı fikirlerdir ve sayılar sadece örnek olarak kullanılmıştır. Kendi işinize dayalı ve iş başarısı ile ilgili tahminlere dayalı bir hedef belirlemelisiniz. Mümkünse, bu hedefleri sonuçlarla kolayca karşılaştırılabilir hale getirmek için her zaman bir nicelik belirteci (örneğin %50, %10 vb.) ekleyin. Bu aynı zamanda hedefleri daha belirgin hale getirerek sizi bu hedeflere ulaşmaya yönlendirecek eylemleri planlamanıza olanak tanır.


İş planınız, ulaşmak istediğiniz birkaç hedefi içermelidir. Bu hedeflere sahip olduğunuzda, onlara ulaşmanıza yardımcı olacak eylemleri ve bunun için gereken zaman aralığını tahmin etmeye çalışın. Örneğin, satışları her ay %10 artırmak için bir hedef belirlediyseniz, ürününüzü tanıtmaya ve yeni müşterilere ulaşmaya çalışmanız gerektiği açıktır. Sosyal medya tanıtımı, arama motoru reklamları, bir blog yazarı veya etkileyici ile işbirliği içinde bir eşantiyon düzenleme vb. gibi eylemler planlayacaksınız. Gördüğünüz gibi, çevrim içi pazarlamanın farklı segmentleri e-ticaret hedeflerine ulaşma yeteneğini doğrudan etkileyecektir.



Herhangi bir iş için bir eylem planına sahip olmak her zaman tavsiye edilir. İşte nedenler:


Organizasyon


Bir iş planı düzenli kalmanıza yardımcı olur. Referans olarak bir iş planınız olduğunda, sonraki adımlarınızın ne olduğunu ve hazırlığı tamamlamak için neye ihtiyacınız olduğunu her zaman bileceksiniz. Organize olmak, izleyeceğiniz bir yol haritası belirleyerek zamandan ve emekten tasarruf etmenize yardımcı olur.


Zaman yönetimi


Hepimiz zamanın çok önemli olduğunu biliyoruz, özellikle bir işe başlarken, yakında karşılaşacağınız çok sayıda görevden bunalanacaksınız. Ancak bir iş planınız varsa, zamanınızı çok daha verimli bir şekilde organize edebileceksiniz.


Bütçe dağılımı


Bir iş planı, tahmini maliyetler hakkında bilgiye sahip olduğundan, mevcut bütçenizi ve bunları nasıl dağıtacağınızı düşünürken bu mükemmel bir referanstır.


Birleşik yaklaşım


Son olarak, iş planında göreceğiniz en büyük fayda, farklı departmanların birlikte çalışmasını gerektirecek faaliyetleri tanıyacak olmanızdır. Örneğin, bir tanıtım faaliyetinde sosyal medya departmanıyla işbirliği yapmak, işletmeniz için harika sonuçlar doğurabilir. Daha küçük şirketlerin departmanları olmayabilir, ancak bu görevlerden sorumlu farklı kişiler veya belki de çeşitli sektörlerden sorumlu bir kişi olabilir.


Ama mesele şu ki e-ticaret küresel iş akışının bir parçası olarak görülüyor ve görülmelidir. Çevrim içi pazarlama gibi sektörlerin gücünü birleştirmek, ortak hedefe ulaşmak için güçlerini birleştirerek işletmeniz için daha fazla fayda sağlar.






Comentarios


bottom of page