Doğal afetler sırasında sosyal medya insanları birbirine bağlamak, bilgi paylaşmak ve farkındalığı yaymak için paha biçilmez bir araç olabilir. Ancak bir işletme veya kuruluş olarak sosyal medya içeriği karmaşıklaşabilir. Felaket dışında herhangi bir şey hakkında gönderi paylaşmanın saygılı olup olmadığı, haberlerden uzaklaşmadığınızdan veya kendinizi ön plana çıkarmadığınızdan emin olunması gibi dikkate alınması gereken şeyler var.
Doğal afetler sırasında sosyal medya içeriğini yöneten işletmeler ve kuruluşlar için bazı ipuçları:
- Yayınlamak için doğru zaman olup olmadığına karar verin. Belirli bir hassasiyet düzeyi gözetilmezse, “kriz kapmakla” suçlanabilir ve ayrıca şirketinizin kamuoyundaki imajına zarar verebilirsiniz. Halkın duyarlılığını izleyin ve içeriğinizin halkta doğru tonu yakalayıp yakalamayacağını değerlendirin.
- Eldeki felaketi araştırın ve mevcut durumu ve etkilediği insanlar ve bölge üzerindeki etkisini anlayın
Bir doğal afet meydana geldiğinde, insanlar aile ve arkadaşlardan gelen en son haberler ve güncellemeler için genellikle sosyal medyaya yönelirler. Sonuç olarak, sosyal medya hesaplarını yöneten kuruluşların ve bireylerin bu tür felaket olayları sırasında kullanıma sundukları içerikleri dikkatlice düşünmeleri önemlidir. Bir doğal afet anında sosyal medya içeriklerini ele almak için, durumun ve hedef kitlenin hassasiyetine dikkat etmek esastır.
Kuruluşlar, olayla ilgili devam eden güncellemeler, hükümet veya kuruluş organlarından alınan resmi açıklamalar, yardım ve yardım için mevcut kaynaklar ve güvenilir bilgi kaynaklarına bağlantılar gibi afet hakkında güncel bilgiler sağlamaya öncelik vermelidir. Ayrıca, uygunsuz veya duyarsız sayılabilecek herhangi bir şey yayınlamaktan kaçınmak akıllıca olacaktır. Örneğin, durumu hafife almak veya felaketi bir şirketin ürün veya hizmetini tanıtmak için kullanmak uygun olmaz.
Sorumlu içeriğe ek olarak kuruluşlar, hesaplarının şefkat ve empati ile yönetilmesini sağlamak için de çalışmalıdır. Sosyal medya kanalları aracılığıyla iletişim kurarken, mesajlar kullanıcının ihtiyaç ve endişelerine göre şekillendirilmelidir. Yorumları ve soruları dikkatle ve anlayışla yanıtlayın ve olaydan muzdarip olanların duygularını kabul edin.
Kuruluşlar, etkinlikle ilişkili markalı hashtag'leri kullanırken de dikkatli olmalıdır. Doğal afete dayalı bir pazarlama kampanyası oluşturmak istismar edici görünebilir, bu nedenle bu türden içerik yapmaktan uzak durmak en iyisidir. Mümkünse kuruluşlar, mevcut kaynaklar ve yardım kampanyaları hakkında bilgi vermeye yardımcı olarak yardım çabalarını desteklemek için mevcut sosyal medya ağlarından yararlanmalıdır.
Son olarak kuruluşlar, tüm sosyal medya hesaplarının net ve birleşik bir mesaja sahip olmasını sağlamalıdır. Kriz zamanlarında doğru, şeffaf ve tüm iletişimlerde tutarlı olmak esastır. Gruplar, kullanıcı içeriğine yanıt veren kişilerin, kuruluşun durumla ilgili resmi duruşunu anlamasını sağlamalıdır, böylece paylaşılan çelişkili mesajlar olmaz.
Sonuç olarak, sosyal medya haber ve bilgi yaymak için güçlü bir araçtır, bu nedenle kuruluşların bunu dikkatle ele alması önemlidir. Bir doğal afet meydana geldiğinde kuruluşlar, hesaplarını empati ve şefkatle yönetmenin yanı sıra bilgilendirici ve yardımcı içerik sağlamaya öncelik vermelidir. Etkinlikle ilgili hashtag'ler ve pazarlama kampanyalarının yanı sıra uygunsuz ve duyarsız içeriklerden de uzak durmak elzemdir. Kuruluşlar, bu ihtiyati adımları atarak, bir doğal afet sırasında sosyal medya içeriklerinin sorumlu ve uygun kalmasını sağlamaya yardımcı olabilir.
Comentários