top of page

Dijital Pazarlamayı Nasıl Ek İş Haline Getirirsiniz?

Güncelleme tarihi: 3 Tem 2023

Dijital Pazarlama Bir Yan İş Olabilir mi?


Dijital Pazarlamadan önce, ürünleri yüz yüze satmanın ve satın almanın çok büyük bir şey olduğu bir zaman vardı ve buna genellikle geleneksel pazarlama deniyordu. Ancak dijital çağ başlar başlamaz insanlar bu cihazların avantajlarını anlamaya ve bunları bir pazarlama stratejisi olarak kullanmaya başladı.


İster bir televizyon olsun, ister sadece bir radyo, insanlar "daha çok insana ulaşmak, ürünün daha çok tanıtımıdır!" basit hilesini anladılar. Bu gelişmeden bu yana, yalnızca gadget'ların büyümesi artmadı, aynı zamanda pazarlamanın büyümesi de dikey bir artış gördü. İşte Dijital Pazarlama budur!


Yani evet. Dijital Pazarlama yan işiniz OLABİLİR! Ancak yan işinize başlamadan önce, önce bunu doğru bir şekilde bilmelisiniz. Çoğu zaman, çok çaba sarf etmekten daha çok, çabalarınızı neye harcadığınızı bilmelisiniz. Öyleyse, önce dijital pazarlama ile ilgili bazı temel şeyleri anlayalım.



Dijital Pazarlama, farklı dijital platformları kullanarak ürün ve hizmetleri tanıtmak için yaygın olarak kullanılan bir pazarlama tekniğinden başka bir şey değildir. Sosyal uygulamalar, web siteleri veya e-postalar olsun, insanlar ürünlerine uygun bir kitleyi çekmek için bu dijital platformları kullanır.


Dijital Pazarlamayı Nasıl Ek İş Haline Getirirsiniz, Dijital Pazarlama Bir Yan İş Olabilir mi, Dijital Pazarlama Nedir, Yan İş Nedir ve Bundan Ne Kadar Kazanabilirsiniz

fotoğraf: https://www.vecteezy.com


Bu platformlar, yalnızca ürünlerini büyük ölçekte tanıtmalarına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerin beğenip beğenmedikleri hakkında onlara Fikir verir. Dijital Pazarlama sayesinde, işletmeler artık tüketicilerinin kişisel tercihlerini bilebilir, farklı platformlar kullanarak akışlarında aynı şeyi önerebilir ve giderek daha fazla müşteri çekebilir.


Ayrıca Dijital Pazarlama artık internet gerektiren platformlarla sınırlı değil. Sosyal medyada büyük hesapları olmayan kişiler, SMS ve MMS, dijital görüntülü reklamcılık veya arama motoru pazarlaması gibi teknikleri kullanır. Kısacası Dijital Pazarlamada herkes için bir şeyler var! Buradan, bu Dijital Pazarlama ağının dünya çapında ne kadar hızlı yayıldığını tahmin edebilirsiniz!


Yan İş Nedir ve Bundan Ne Kadar Kazanabilirsiniz?


Bir Dijital Pazarlama ek işini anlamadan önce, bu ek işin nasıl çalıştığını anlayalım. Bir yan iş, ana işinizle yan yana çalıştığınız bir şeydir. Biraz ek para kazanmak için harika bir yaklaşım.


Dijital dünyada, tam zamanlı işi olan birçok kişinin yemek pişirme, yoga veya oyun gibi YouTube kanalı veya belki de yaptıkları el yapımı şeyleri yan yana satan yerel bir işletme web sitesi olduğunu görebilirsiniz. İster fazladan para kazanmak ister gerçek dünyada tutkunuzu yeşertmek için, bir yan iş her zaman hayatı dengelemek için harika bir yoldur!


Ayda 500'den 10.000'e, bir dijital pazarlama yan işi mali durumunuz için harikalar yaratabilir. Ancak bu yönteme yaklaşmadan önce, bir yan işin yavaş bir süreç olduğu anlaşılmalıdır. Sınırlı zaman ve çaba ile sınırlı kazanç gelir.


Asıl işin aksine daha ilk aydan olumlu sonuçlar gelmeyebilir. Ancak, iyi miktarda çalışma, tutarlılık ve sabırla kişi asıl işi kadar iyi, hatta bazen bundan daha fazla ek para kazanabilir! Dijital Pazarlama da bu süreçte çok büyük rol oynar.


Ürün ve hizmet güncellemeleri


Günümüzün dijital dünyasında, insanlar internete güçlü bir şekilde bağımlıdır. Ürünleriyle ilgili zaman zaman güncellemeler bekliyorlar ve dijital pazarlama bu ihtiyacı kolayca karşılıyor. E-posta veya mesajlaşma yoluyla olsun, bir şirket her zaman insanlarla bağlantıda kalabilir.


Güçlü ve Tutarlı Etkileşim


Dijital pazarlama, herhangi bir şirketin web sitesini ziyaret etmeyi ve bilgileri anında almayı verimli hale getirir. İnsanlar aynı yerde ve aynı anda incelemeleri okuyabilir, demoları deneyebilir ve sorular sorabilir.


Açıklık ve Şeffaflık


Geleneksel pazarlamadan farklı olarak dijital pazarlama, yanlış söylentilere veya insanların bir yerden aldığı bilgilerin yanlış yorumlanmasına yer vermez. Müşteriler her zaman resmi web sitesine gelebilir ve bilgileri kontrol edebilir. Satıcı ve tüketici arasında güven ve sadakat oluşturur.

Karşılaştırmayı kolaylaştırır!


Pazarlama şirketlerindeki rekabetin çılgın bir yarış olduğu yeni değil. İnsanlar uzun süredir “karşılaştır ve sonra satın al” tekniğini kullanıyor. Ancak dijital pazarlama, bu yöntemi çok daha esnek hale getiriyor. Dijital pazarlama, insanların ürün ve hizmetleri yan yana karşılaştırmasına olanak tanır!

7/24 yardıma hazır!


Eski günlerdeki gibi pazara gitmek için hafta sonunu beklemenize gerek yok. Dijital pazarlama, hizmetlerin herhangi bir zamanda kullanılabilir olmasını sağlar.

Örneğin, Amazon.


Paylaşmanın avantajı


Dijital pazarlama, içeriğin her platformda paylaşılmasını mümkün kılar. Müşteriler, bir ürünü gerçekten satın almadan önce tüm bilgilerini paylaşabilirler.


Görünür fiyatlar


Dijital pazarlama sayesinde şirketler fiyatları, satışları ve güncellemeleri istedikleri zaman fiyatlandırmada gösterebilirler. Müşteriler herhangi bir ürünü inceleyebildikleri, karşılaştırabildikleri ve satın alabildikleri için alışverişi daha kolay hale getirir.


Anında satın almalar, İptaller ve çok daha fazlası


Dijital pazarlama, müşterilerin bir ürünü sepetlerine kaydetmelerine ve eklemelerine olanak tanır. Herhangi bir ürünü anında satın alabilirler. Aynı zamanda insanların siparişlerini kolayca satın almaları ve iptal etmeleri için uygun bir yoldur.



Birisi dijital pazarlamada yan iş olarak bir avantaja sahipse, o zaman dünyanın her yerindeki girişimciler için avantaj söz konusudur! Başlangıç seviyesinde olmanız veya bir işe sahip olarak başlamanız fark etmez. Dijital pazarlama, doğru şekilde kullanılırsa işinizi büyütmek için altın bir anahtardır.


Birisi dijital pazarlamada yan iş olarak bir avantaja sahipse, o zaman dünyanın her yerindeki girişimciler için avantaj söz konusudur! Başlangıç seviyesinde olmanız veya bir işe sahip olarak başlamanız fark etmez. Dijital pazarlama, doğru şekilde kullanılırsa işinizi büyütmek için altın bir anahtardır.

resim: www.depositphotos.com


Unutulmamalıdır ki, asıl iş gibi, yan işler de zamanınızı ve planlamanızı gerektirir. Çoğu zaman, insanlar satmaya istekli oldukları ürün veya sağlamaya istekli oldukları hizmet ne olursa olsun tutkulu ve uzmandır. Ancak iş, ürünü pazarlamaya veya tanıtmaya gelince, nereden başlayacaklarını bilemiyorlar.


Ürününüzü belirledikten sonra, pazarlamaya başlamadan önce bu adımları uyguladığınızdan emin olun.



İlk şey platformunuzu seçmektir. Günümüzde insanlar, içeriklerini başlatmak veya tanıtmak için orada bulunan tüm platformları seçiyor. Örneğin Shopify, Pinterest, Instagram, Facebook bu alanda çiçek açıyor.


Trendleri Bilmek


Fikrinizi uygulamaya başlamadan önce biraz araştırma yapın ve dış dünyadaki taleplerini öğrenin. Dijital pazarlama rekabetçi bir yerdir. Ürün veya hizmetinizin işletmenizin dışında meydana gelen trendlere ayak uydurduğundan emin olun.


Dijital Pazarlamanın doğru kullanımı


Ürününüz hazır olsa bile, müşterinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamıyorsanız, sadece her yerde pazarlamak yararlı olmayacaktır. Birçok kişinin arkasından koşmak yerine, başlangıçta az sayıda olsa bile izleyicilerinizin güvenini kazanın. Bu katma değerler, şirketinizin uzun vadeli müşteriler kazanmasına yardımcı olacaktır. Unutmayın, bir müşteri diğer müşterileri gözlemler.


Dijital Platformlarda uygun uygulama


Ürünü tanıtma prosedürüne, ürünün kendisi kadar önem verin! Hangi siteyi kullanırsanız kullanın, düzgün bir formata sahip olduğundan, reklamlarla daha az kalabalık olduğundan ve daha kullanıcı dostu olduğundan emin olun. Ayrıca sabırsız bir dünyada yaşıyoruz, sitenizin iyi bir yükleme kapasitesine sahip olduğundan emin olun ve gereksiz yere müşteri kaybetmeyin.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page