top of page

Dijital Pazarlamadaki Ek İşinizi Nasıl Büyütürsünüz?

Güncelleme tarihi: 3 Tem 2023

Dijital Pazarlamadaki Ek İşinizi Nasıl Büyütürsünüz?


Temeli öğrendikten sonra, Dijital Pazarlama Ek işinizi büyütmek için kullanacağınız en etkili yollardan bazılarına bakalım!


İçindekiler:


Ek Işinizi Nasıl Büyütürsünüz, Dijital Pazarlama, Ek Iş, Çevrimiçi Reklamcılık, E-posta Pazarlama, Sosyal Medya

resim: https://www.freepik.com


İşte Dijital Pazarlamayı ek işiniz haline getirirken göz önünde bulundurmanız gereken En Önemli 7 unsur!


Çevrimiçi Reklamcılık


Çevrimiçi reklamcılık, ürününüzü farklı web sitelerinde farklı reklamlar aracılığıyla tanıtabileceğiniz internet reklamcılığı olarak da bilinir. Kendi web sitenizde ürününüzle ilgili net bilgiler vermeniz ve ilgili platformlarda etkin bir şekilde reklamını yapmanız gerekir. Örneğin, giyim markanızın bir reklamı, diğer herhangi bir giyim web sitesinde alakalı ve uygun olacaktır.


E-posta Pazarlama


E-posta Pazarlama, dijital pazarlamada yaygın olarak kullanılan bir stratejidir. Tüketicilerinizle bağlantıda kalmanın en iyi yolu budur. E-posta pazarlaması, ürün bilgilerinizi tanıtır, ürünle ilgili güncellemeler verir ve web siteniz ile müşteri arasında güven oluşturmaya yardımcı olur. Ayrıca, diğer dijital platformlarda reklam vermekten nispeten daha düşük maliyetlidir. Çekici yazı, grafik ve bağlantılar eklemek, müşterinin dikkatini çekmek için faydalı olacaktır.


Sosyal Medya


Geleneksel pazarlamanın yerini sosyal medya aldı. Farklı pazarlama yaklaşımlarını benimsemek için farklı sosyal platformları kullanabilirsiniz. Örneğin, Google+, Facebook, Instagram, Linked In veya Twitter, tüm bu platformlar ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak için farklı teknikler kullanır. Farklı sitelerdeki insanlarla etkileşim ve iletişim kurarak, reklam tekniğini farklı düzeyde bilerek ve her seferinde farklı tanıtım tarzlarını benimseyerek bundan yararlanabilirsiniz.


Kısa Mesajlaşma


Yazılı mesajlaşma çok eski bir dijital pazarlama tekniğidir. Bugün bile tamamen ortadan kalkmadı. Müşterilerinize ürün teslimi güncellemelerini bildirmek için bu tür pazarlamayı kullanabilir, müşteri geri bildirimi isteyebilir ve web sitenizi ziyaret etmeleri için bağlantılar sağlayabilirsiniz. Daha az zaman alan, güvenli ve kolay dijital pazarlama tekniklerinden biridir.


Bağlı Kuruluş Pazarlaması


Bağlı kuruluş pazarlaması, performansınıza göre size hizmet eder. Her platformda görebileceğiniz çok popüler bir dijital pazarlama tekniği daha. Bu yöntemi, şirketinizin programını başkalarına sunarak veya başka bir iş ortağının parçası olarak kullanabilirsiniz. İlk yaklaşımda, ürününüzün reklamı geniş takipçi kitlesi ve uygun kitleye sahip platformlarda yapılırken, ikinci yaklaşımda reklam ve markaları tanıtabilir ve o şirket sitenizden her kazanç sağladığında komisyon alabilirsiniz.



Bu dijital pazarlama tekniği, web siteniz büyümeye başladığında bir cazibe gibi çalışır. SEO, web sitenizin arama motorlarında görünürlük açısından yardımcı olur. Web siteniz ne kadar üst sıralarda yer alırsa, o kadar görünür hale gelir ve bu da web sitesinde büyük bir trafiğe yol açar. SEO, resimler, videolar veya akademik arama, haber arama vb. gibi tüm "arama" yönlerinde çalışır.


Tıklama Başına Ödeme (PPC)


Tıklama Başına Ödeme, bir arama motoru yardımıyla web sitenizin reklamını yapmak için tercih edilen bir dijital pazarlama tekniğidir. Bu yöntem, daha fazla tıklama oluşturarak size daha fazla ziyaretçi getirecektir. Bu, insanların dikkatini çekmenin ve düşük bir maliyetle web sitenize katılımlarını artırmanın etkili bir yoludur.


Dijital Pazarlama Ek iş Koşuşturmasındaki Zorlukların Üstesinden Nasıl Gelinir?



Dijital Pazarlama Ek iş Koşuşturmasındaki Zorlukların Üstesinden Nasıl Gelinir? Bir dijital pazarlama ek işinde karşılaşabileceğiniz/karşılaşacağınız zorluklar

resim: https://pixabay.com


Dijital pazarlama, son on yılda muazzam miktarda değişiklik geçirdi. İster ekonomik, ister sosyal, ister küresel bir değişim olsun, hızla değişen ve büyüyen bir sektör olduğu inkar edilemez. Bu belirsizlikler nedeniyle, büyümüş şirketler bile bazen zorlu zorluklarla karşı karşıya kalır. Bunu söyledikten sonra, başlangıçta kendinize güvenmeyebilirsiniz. Ancak kendinizi önceden hazırlamak, yalnızca bunlarla kolayca başa çıkmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yolculuğunuza başlamak için size sağlıklı bir zihniyet verir.

Bir dijital pazarlama ek işinde karşılaşabileceğiniz/karşılaşacağınız zorluklar:


Artan Rekabet


Dijital pazarlama dünyasına adım attığınızda, büyük markaların ve şirketlerin müşterilerden geri dönüş aldığını ve daha hızlı büyüdüğünü görmek bunaltıcı olabilir. Ama bu şirketler bile bir yerlerde başlangıcı görmüşler ve günümüze kadar gelmeleri tutarlılıklarının sonucundan başka bir şey değil. Ayrıca, dijital pazarlamayı bir yan uğraş olarak seçtiğinizde, hayatınızı dengelemek ve telaşlı değil, sağlıklı rekabetin bir parçası olmak için bunu kullanmanız gerekir.


Sabit Basınç


Sürekli müşterilerin hizmetindeyken onları sürekli etkilemeye ve çekmeye çalışıyorsunuz. Bu gidişle küçücük bir şey bile ters gittiğinde sizin ve web sitenizin üzerinde baskı hissetmeniz işten bile değil. Örneğin, zamanında teslim edilmemesi veya herhangi bir kötü yorum olmaması. Yine de, hepimiz arada bir bu tür aksiliklerle karşılaşmanın her sürecin bir parçası olduğunu biliyoruz. Ancak sabırla ilerlerseniz pes etmeden ve güveninizi kaybetmeden web sitenize gelen tüm iniş ve çıkışların üstesinden gelebilirsiniz!


Değişen Zamanlar


Teknolojinin olduğu yerde sürekli değişimler olacaktır. Günümüzde her ay bir tür teknolojide yeni bir güncelleme geliyor. Dijital pazarlama bir istisna değildir. İlk başta, tüm bu dijital şeyleri halletmek için kendinizi yeni bulabilirsiniz.


En iyisi olsanız bile, bilgi ve multimedya teknolojilerindeki hızlı değişimler kendinize olan güveninizi azaltabilir. Ama unutmayın, deneyim anahtardır! Yeteneklerinizi ne kadar çok kazarsanız, onları işinizde kullanma konusunda kendinize o kadar güvenirsiniz. Ayrıca, size dijital pazarlama hakkında en iyi bilgileri sunan birçok kurs var. Ayrıca bu kurslar, yolculuğunuza iyi ve kendinden emin bir başlangıç yapmanızı sağlamak için uygun fiyatlarla ve dijital dünyadaki en iyi gerçek yaşam deneyimlerinden bazılarıyla birlikte gelir!


Son Sözler


Günümüz dünyasında Dijital Pazarlama, şirketler için tıkır tıkır işliyor! Onsuz, bir şirket piyasada kolayca öne çıkamaz. Dijital pazarlamanın geleneksel pazarlamanın yerini tamamen alması ve her evde bir girişimcinin olması çok uzak değil.


İnsanlar işlerini kurmak için doğru platformu seçmenin önemini anladığından, hızla dijital pazarlamayı yan işleri olarak benimsiyorlar. Ve sadece bu da değil, dünyanın her yerindeki insanların kendi başlarına bir şeyler başlatma ve bunu dünyanın önünde gösterme cesaretini toplamaları için büyük bir destek haline geldi. Sonunda, dijital pazarlamanın bir hedef olmadığı anlaşılmalıdır. Başladığınız, başarısız olduğunuz ve zamanla geliştiğiniz sürekli bir süreçtir.


Pazarlama becerileriniz ve hizmete olan tutkunuz el ele yürümeye hazır olduğunda, artık dijital pazarlamanın gücünü bir yan iş olarak kullanmamanız için hiç bir neden yok!

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page