top of page

Dijital Pazarlama Çevrimdışı Yapılabilir mi?

Güncelleme tarihi: 3 Tem 2023

Çevrimdışı Pazarlama Vs. Çevrimiçi pazarlama



Dijital Pazarlama Çevrimdışı Yapılabilir mi? Çevrimdışı Pazarlama Vs. Çevrimiçi pazarlama
Dijital Pazarlama Çevrimdışı Yapılabilir mi?

Çevrimdışı pazarlama ile çevrimiçi pazarlama arasında karar veremiyor musunuz? Yatırım yapmaya değer bir strateji seçmekte zorlanıyor olabilirsiniz. Dijital pazarlama, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi pazarlamak için popüler ve çok etkili bir seçenek olsa da, geleneksel pazarlamanın tüm faydalarını kaçıracaksınız.


Her pazarlama stratejisinin kendi artıları ve eksileri vardır. Doğrudan pazarlama ve dijital pazarlama arasındaki bu pazarlama karşılaştırmasında işletmeniz için hangisinin daha etkili olduğunu görün.


Çevrimdışı Pazarlama Nedir?


Çevrimdışı Pazarlama, geleneksel pazarlama stratejileri aracılığıyla marka bilinirliği yaratmayı ifade eder. Bu stratejiler internetin doğrudan kullanımını içermez. Buna televizyon ve radyo reklamları, doğrudan posta, basılı yayınlar, açık hava reklamları, ticari fuarlara ve festivallere katılım, promosyon hediyeleri ve hatta ağızdan ağza sözler dahildir.


Çevrimdışı Pazarlamanın Artıları


Çevrimdışı pazarlama, günümüzde sahip olduğu etki nedeniyle oldukça hafife alınmaktadır.


Daha hızlı güven oluşturur. Yüksek kaliteli geleneksel pazarlama medyasını kullanan herhangi bir işletme, müşterinin gözünde daha güvenilir görünür.


Müşteriler üzerinde uzun süreli bir izlenim yaratır. Pazarlama istatistiklerine göre, insanlar geleneksel reklamları, özellikle el ilanları, broşürler ve posterler gibi basılı reklamları çevrimiçi reklamlardan daha iyi hatırlıyor. Dikkat dağıtıcı pop-up reklamlar ve bildirimler olmadığından, geleneksel reklamları okumak daha fazla odaklanma gerektirir.


Göz ardı edilemez. İnsanlar, isteseler de istemeseler de dünyaya açıldıklarında farklı çevrimdışı pazarlama biçimleriyle karşılaşırlar. Açık hava reklamı, radyo reklamı, ürün ambalajı, hatta sokakta kendilerine verilen bir broşür şeklinde olabilir.


İnsanları çevrimdışı hedefleyebilir. Nüfusun büyük bir kısmı, eski nesil, telefonunu kapatmayı seçenler ve şu ya da bu nedenle çevrimiçi olmayan tüm bu insanlar. Çevrimdışı pazarlama, markaların bu grupları hedeflemesine yardımcı olur.


Daha hızlı güven oluşturur. Yüksek kaliteli geleneksel pazarlama medyasını kullanan herhangi bir işletme, müşterinin gözünde daha güvenilir görünür.
Çevrimdışı Pazarlamanın Artıları

Çevrimdışı Pazarlamanın Eksileri


Çevrimdışı pazarlamayı kullanmanın sayısız faydası olsa da sınırlamaları vardır:

Etkinliği tam olarak ölçülemez. Pazarlamacılar, bazı çevrimdışı pazarlama malzemelerinin etkinliğini izlemenin yollarını bulsa da, izleme yöntemleri sınırlıdır.


Maliyetli olabilir. Basılı pazarlama ucuz olsa da, dergiler, reklam panoları ve televizyon reklamları gibi diğer çevrimdışı pazarlama biçimleri pahalıdır. Bunun nedeni işçilik, üretim, dağıtım ve reklam alanındaki maliyetlerden kaynaklanmaktadır.


Erişimi sınırlıdır. Her şey pazarlama bütçenize bağlıdır. Sınırlı bir bütçeniz varsa, mahallenizin dışındaki bölgeleri hedeflemeniz zor olacaktır.


Basılı reklamlara yalnızca sınırlı bir süre için izin verilir. Bir reklam alanı kullandığınızda, çevrimdışı pazarlamanızı yalnızca ödediğiniz süre içinde gerçekleştirebilirsiniz.


Çevrimiçi Pazarlama Nedir?


Çevrimiçi Pazarlama, marka bilinirliğini artırmak için İnternet'i, araçlarını ve uygulamalarını kullanır. Bu, çevrimiçi listelere kaydolma, arama motoru optimizasyonu (SEO), web sitesi oluşturma, sosyal medya, çevrimiçi afiş reklamları, e-posta pazarlaması, video blog oluşturma ve diğerlerini içerir.


Çevrimiçi Pazarlamanın Artıları


İşletmelerin bu yeni pazarlama biçimini kullanırken kazanabilecekleri pek çok avantaj vardır.


Daha ölçülüdür. Gerçek zamanlı sonuçları kolayca görebilir ve çevrimiçi araçları kullanarak çevrimiçi pazarlama faaliyetlerinin yatırım getirisini (ROI) ölçebilirsiniz. Kaç gösterim, takip, beğeni, izlenme, paylaşım ve hatta satın alma olduğunu görebilirsiniz.

Uygun. Çevrimiçi pazarlamaya, bilgisayarları ve İnternet bağlantıları olduğu sürece dünyanın her yerinden her türden işletme erişebilir.


Küresel bir erişime sahiptir. İşletmeler, markalarını mahallelerinde tanıtmakla sınırlı değildir. İşletmeleri, kendi ülkeleri dışındaki müşterilere bile ulaşabilecek.


Müşterilerden doğrudan geri bildirim alınmasını sağlar. Müşteriler, işletmeniz hakkında herhangi bir yorumları, soruları veya eleştirileri varsa, yalnızca bir e-posta gönderebilir veya gönderinize yorum yapabilir. Bu arada, endişelerini uygun kanallar aracılığıyla hızla giderebilirsiniz.


Çevrimiçi Pazarlamanın Eksileri


Çevrimiçi pazarlamanın birçok faydası olmasına rağmen, bazı dezavantajları da vardır.


Özel uzmanlık gerektirir. Etkili çevrimiçi pazarlama stratejileri oluşturma konusunda uzmanlaşmadan önce çevrimiçi pazarlamanın ve çevrimiçi işlevlerin nasıl çalıştığını öğrenmeniz gerekir.


Çevrimdışı olanlara ulaşamaz. Teknoloji kullanmayan, reklamlardan vazgeçen veya reklamlardan rahatsız olan ve sosyal medya reklamlarını kapatan veya reklam içermeyen uygulamalar için ödeme yapmaya karar veren kitlelere online pazarlama ile ulaşamazsınız.


Rekabet zorlu. Markalarını çevrimiçi pazarlayan çok sayıda yerel ve uluslararası işletme varken, markanızı dijital alanda öne çıkarmak zordur.


Güven oluşturmak biraz zaman alır. İnsanlar, çevrimiçi etkinliklere katıldıklarında her zaman çevrimiçi dolandırıcılığa, sahte bağlantılara, bilgisayar korsanlığına ve veri ihlallerine eğilimlidir. Bu, müşterilerin çevrimiçi herhangi bir şeye güvenmesini zorlaştırır.


Çevrimiçi ve çevrimdışı pazarlamada her birinin kendi avantajları ve dezavantajları olduğunu kabul etmek önemlidir. Markanızı tanıtmak için neden her iki pazarlama taktiğinin en iyisini kullanmayı denemiyorsunuz?


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page