top of page

Dijital Pazarlama İşletmemi Kurtarabilir mi?

Güncelleme tarihi: 3 Tem 2023

Dijital Pazarlama İşletmemi Kurtarabilir mi?


Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Beni Kurtarabilir mi?

Dijital Pazarlama İşinizi Kurtarabilir mi?

Dijital Pazarlama Rekabetçi Bir Ekonomide Neden Gereklidir?


Dijital pazarlamanın işimi kurtarabileceğini merak ediyorsanız, tek kişi siz değilsiniz! Bu yazıda, dijital pazarlama hakkında bilmeniz gereken her şeyi (ve işinizi GERÇEKTEN kurtarıp kurtaramayacağını) açıklayacağız!


İşinizi geliştirmek için aylar, muhtemelen yıllar harcadınız, ancak şimdi kendinizi yavaşlamış,az müşteri kazanımı sağlayan bir işletme sahibi olarak görüyorsunuz. Peki,neyi yanlış yapıyorsunuz? Bu makale, dijital pazarlamanın işletmenizin büyümesi için neden gerekli olduğunu gösterecek ve dijital pazarlamanızın mevcut rekabetçi ekonomide uygulanabilir olmasını sağlayacak adım adım dijital pazarlama kontrol listesine götürecektir.


Dijital Pazarlamaya İhtiyacınız Var.


Çevrimiçi Tüketicilerin Yükselişi


Dijital Pazarlama, Google Benim İşletmem, Yerel SEO, Sayfa İçi SEO, Arama Motoru Optimizasyonu, SEO, SEO Yeni Başlayanlar İçin İpuçları, Dijital Pazarlamaya Yeni Başlayanlar İçin İpuçları, Web Tasarım
Dijital Pazarlama İşletmemi Kurtarabilir mi?

resim: https://www.vecteezy.com


İşletmelerin müşteri tabanlarını genişletmek ve halka görünürlüklerini artırmak için kullandıkları yol, öncelikle reklamcılık etrafında toplandı. Gazetelere, televizyona reklam yerleştirmek ve şirketinizin adını mümkün olduğunca çok sayıda reklam panosuna yapıştırmak, potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek için gerekli görülüyordu. Geleneksel reklamcılığın bugün hala faydası olmadığını düşünmek aptalca olsa da, modern tüketicilerin işletmelerle çevrimiçi etkileşime önemli ölçüde kayması dikkate alınmalıdır.


Potansiyel müşteriniz bir ürüne veya hizmete ihtiyaç duyduğuna karar verdiğinde, genellikle yapacakları ilk şey, Google gibi bir arama motoruna bir arama girmektir. Bu küçük büyütece tıkladıktan sonra ortaya çıkan ilk on şey, genellikle dikkatlerini çeken ve dolayısıyla işlerini göreceklerini düşündükleri tek şeydir. Şirketiniz dijital pazarlamasını yeterince iyi yönetmediyse, ilk on sayfada, sonuçların ilk on sayfasında görünmeme ihtimali vardır! Şirketinizi müşterilerinizin görüşüne sokmak için uygun dijital pazarlama yöntemleriniz olmazsa, sizin olacak müşterilerin kapsamını büyük ölçüde sınırlarsınız.



Gerçek Müşteri Alışkanlıklarını Kullanmak

Müşterilere bulundukları yerde ulaşmak.


Şirketinizin çevrimiçi varlığını artırarak,onlar evlerinden ayrılmadan müşterilerle konuşabilirsiniz. Türkiye’de çevrimiçi olarak harcanan ortalama süre, her gün 6 saat 43 dakikadır. Bu, müşterilerin ürünleriniz ve hizmetlerinizle iletişim kurmaları için en olası yerin,çevrimiçi varlığınız olduğunu gösterir.


Nispeten düşük maliyetler.


Dükkan açmak, bir envanter tutmak ve yetenekli çalışanları işe almak, her şeyin bir kol ve bir bacağa mal olmasını beklemenize neden olmuş olabilir. Neyse ki, şirketinizin dijital pazarlamasını oluşturmak ve sürdürmek söz konusu olduğunda, harcamalar genellikle sahip olunacak kardaki gerçek artıştan birkaç kat daha düşüktür.


Kârlarda büyük artış.


Kârlarda istikrarlı bir artış kesinlikle tüm işletmeler için hedeftir ve uygun dijital pazarlamayı uygulamak bunu başarmanın en iyi yoludur. İşletmeniz için daha yüksek bir başarı seviyesine ulaşma fırsatından kendinizi mahrum bırakmayın.


Geleneksel Pazarlamanın Dezavantajları


Oyunun Kuralları Değişti


Geleneksel reklamcılık yöntemleriyle bir müşteri tabanı oluşturmanın eski yolu, dijital pazarlamanın içsel gücünün ve faydasının çok gerisinde kalmıştır. Aşağıda, geleneksel pazarlamanın artık bir zamanlar olduğu gibi rekabet avantajı olmamasının birkaç nedeninin bir listesi bulunmaktadır.


Medyadaki Değişim


Çevrimiçi Tüketiciler, Dijital Pazarlamanın Faydaları, Geleneksel Pazarlamanın Dezavantajları, Geleneksel PazarlamaMedya, işletmenizi nasıl büyütürsünüz, 5 Adımlı Dijital Pazarlama Planınız, 5 Adımlı Dijital Pazarlama Planı, web sitesi optimizasyonu

resim: https://www.vecteezy.com


Televizyonun etrafında oturup, sadece reklam aralarıyla bölünen film maratonlarını izlediğiniz günler geride kaldı. Radyo, trafiğin dayanılmaz bekleyişine indirgendi ve neredeyse hiç kimse en son ne zaman gazete okuduğunu hatırlayamıyor. Gerçek şu ki, insanların muazzam bir yüzdesi eğlence, eğitim ve bilgi toplama için yalnızca çevrimiçi medya biçimlerini kullanıyor. İşletmenizin belirsizliğe kaymasına izin vermeyin! İşletmenizi dünyanın görmesi için çevrimiçi hale getirin!


Geleneksel Pazarlamanın Etkinliğinin Azaltılması


Birçok işletmenin hala geleneksel pazarlamayı kullandığı doğru olsa da, öncelikle onu kullanan çok az kişi var. İnsanlar genellikle postalarını çöp kutusunun üzerinden okurlar ve satış broşürleri ve reklamlar gibi "önemli olmadığını" düşündükleri her şey doğrudan çöp kutusuna gider. Akıllı TV'lerle televizyonda yayınlanan reklamları kolayca atlama, YouTube'daki bir reklamı atlamak için beş saniye bekleme veya yalnızca Netflix'i izleme ve reklamlardan tamamen kaçınma yeteneğiyle, reklamların hızla daha az alakalı hale geldiği bir sır değildir. Son olarak, kişiden kişiye etkileşimin azaldığı bir sosyal iklimde (sosyal medya sitelerinde meydana gelenlerin yanı sıra) ağızdan ağıza müşteri kazanımı neredeyse yoktur. Neden zamanınızı, paranızı ve enerjinizi yol kenarına düşen reklam yöntemlerine harcıyorsunuz?


Küçük Şeyler Toplanır


Geleneksel reklamcılığın azalan gücünün yanı sıra, bununla ilişkili bir dizi maliyet de vardır. Kağıt, mürekkep, yazarlar, kameralar, kurgu, reklam alanı, aktörler ve lisans hakları için ödeme yaparsınız. Kağıt israfı olarak algılanan şeye ve basılı reklamlarla ilişkili çöplerin yaratılmasına karşı artan kültürel tepkiden bahsetmiyorum bile. Sonuç olarak, geleneksel pazarlamanın yakında bir şirkete gelirde üretebileceğinden daha pahalıya mal olacağı söz konusu olabilir.


Dünya Çevrimiçi.

İşletmenizi Yola Çıkarın.


Gördüğümüz gibi, geleneksel pazarlamanın eski dünyası, dijital çağın ortaya çıkmasından önce geçiyor. Her yıl giderek daha fazla insan internete, işlerine onlarla birlikte giriyor. İşletmenizin rekabet etme şansına sahip olmasını istiyorsanız, gelenekselden dijital pazarlamaya geçişin sadece reklam verme şeklinizdeki bir değişim olmadığını, insanların pazara katılma biçiminde bir değişim olduğunu ve birincil pazarın kendisinin yer değiştirmesi olduğunu anlamalısınız. Günümüzde, bir web sitesi olmayan bir işletme, bir mucizeyle, bir müşterinin bunu hiç duyması durumunda ciddiye alınmıyor bile.


Dijital Pazarlama Olmadan, İşletmeniz Büyüyemez.

Basit Gerçek.


Bir işletmenin dijital pazarlama stratejisi kullanmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulamanın bir yolu yoktur. İşletmenizin dijital pazarlaması yoksa, başarılı olmaz. İnternet, modern tüketici için o kadar güçlü ve köklü bir araçtır ki, onu görmezden gelmek, kendinizi müşterilerin büyük çoğunluğundan uzaklaştırmak demektir. İşletmeniz rekabet konusunda adil bir şansa sahip olmayı hak ediyor ve bunun için dijital pazarlama mutlak bir zorunluluktur.


Neyse ki, işinizi rekabetin önüne getirmenize yardımcı olabilecek birçok şaşırtıcı dijital pazarlama hizmeti var. Şirketinizin görünürlüğünü, karını ve potansiyel müşteri tabanını artırdığı kanıtlanmış bir dizi adım;


5 Adımlı Dijital Pazarlama Planınız

Kolaylıkla Başarıya Geçiş

Bir Web Sitesi Edinin


Bir web sitesi, şirketiniz için dijital varlığın temel bileşenidir. Bir web sitesi oluşturmak göz korkutucu görünebilir, özellikle de bilgisayarlar sizin için temelde yabancıysa, ama rahatlayın! Web tasarım için GLY Medya olarak bizim size yardımcı olacak birçok teknolojik sihirbazımız var.


Google Benim İşletmem'i Kurun


Hiç kimse Google'ın internetin atan kalbi olduğunu inkar edemez ve kullanıcılara saniyeler içinde hemen hemen her arama için neredeyse düşünülemez sayıda sonuç sunar. Bunun da ötesinde, Google, temelde herkes tarafından, temelde her şey için günlük olarak kullanılan bir uygulama geliştirdi. Öyleyse, sizin gibi işletme sahiplerine de yardımcı olacak bir sisteme sahip olmaları şaşırtıcı olmayabilir.


Google Benim İşletmem, Google'ın işletmelerin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olmak ve müşterilere işletmeniz hakkında bilgi edinmeyi kolaylaştırmak için sunduğu bir hizmettir. GBİ'nin sağladığı bilgilerden bazıları saatler, konum, hizmetler ve diğer müşterilerden gelen yorumları içerir.


GBİ girişini kendiniz oluşturmak istemiyorsanız, Google Benim İşletmem kurulum hizmetleri için de size yardımcı olabiliriz. Ayrıca konuyla ilgili biraz araştırma yapmanızı öneririz. Google Benim İşletmem, kaçınmanız gerekmeyen yerel SEO'nun gerçekten önemli bir parçasıdır.


Google Benim İşletmenizi Optimize Edin


Yine de 'Google Benim İşletmem'e girmek yeterli değildir. GBİ'nin avantajlarından gerçekten yararlanmak için, hesabınızın Google'ın takip edilmesi zor ve sinsi arama algoritmalarıyla çalışacak şekilde ince ayarlanmış olması gerekir. Bu noktada çoğu işletme sahibi teslim oluyor ve dijital pazarlamadan vazgeçiyor, ancak bu tam olarak artan karların alındığı yer!


Dijital pazarlamanızdan en iyi şekilde yararlanmak için bir programlama derecesi almanıza veya programlama öğrenmenize gerek yoktur. Sadece ne yaptığını bilen ve Google Arama Algoritmasını başarıyla fethetme konusunda uzun bir geçmişe sahip birini işe alın. Uzmanların gerekli şeyleri ele almasına izin verin, siz bu esnada telefonunuza gelecek çağrı seline hazırlanın.


Web Sitenizi Optimize Edin


Ardından, web sitenizin kendisine dönmenin zamanı geldi. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılayan parlak, göz alıcı bir siteye ihtiyacınız var, doğru, ancak başarılı bir sitenin sıklıkla göz ardı edilen bir yönü, arama motorlarına nasıl göründüğüdür. Görüyorsunuz, insanlar ve bilgisayarlar olayları çok farklı görüyorlar. Sitenizin şaşırtıcı olduğu sizin için açık olabilir, ancak Google'ın insanların aradığını düşündüğü şeyle eşleşmezse, 134.882.972 olur.Yani potansiyel müşteriniz web sitenize ulaşamaz. Trajik, değil mi?


Yine de endişelenmenize gerek yok. Arama Motoru Optimizasyonu veya SEO, web sitenizin Google'a Kutsal Kase gibi görünmesini sağlayan, esasen kendi arama kriterlerini avantajınıza göre "hackleyerek" amacınıza ulaşaşabilirsiniz. İnanılmaz bir SEO hizmetimiz olan kitapçığımıza ulaşmak için tıklayın! Sayfa İçi SEO, denildiği gibi, Google'ın salya akıtması için sitenizi düzene sokar.


Sayfa Dışı SEO ve Trafik Artırma


Fiziksel dünyada, trafik en önemli kötülüktür. Çevrimiçi, bu bir nimettir. Web sitenizi ne kadar çok kişi görürse, müşteriniz olma şansı o kadar yüksek olur. Sayfa İçi SEO, sitenizi Arama Motoru Optimizasyonu için kalibre ederken, Sayfa Dışı SEO temel olarak web sitenizin görünürlüğünü artırmak için yapılabilecek her şeydir. Bu, web sitenizin her yerinde ve rekabet ettiğiniz çevrimiçi nişte yer alan bir dizi sinsi ninja hilesini içerir.


Dijital Pazarlama İşinizi Kurtarabilir


Pazarlama, içerik, seo, google arama, web trafiği, optimizasyon, seo problemleri, sosyal medya, sosyal medya pazarlama

resim: https://www.vecteezy.com


Ve Her Zamankinden Daha İyi Hale Getirin!


Özetlemek gerekirse, dijital pazarlama, işletmeniz için yapabileceğiniz en iyi şeydir. Potansiyel müşteri havuzunuzu artırarak, işletmenizin daha iyi görünmesini ve çalışmasını sağlayarak ve müşterilerinizin yaptığı aynı araçları kullanarak, hangi iş nişini yürüttüğünüze bakılmaksızın rekabet avantajı elde edebilirsiniz. Kendinize yardım edin ve bugün daha fazla para kazanmaya başlayın!


Umarız bu yazıdan çok şey öğrenmişsinizdir ve sorularınız varsa sizden haber almak isteriz. Artık dijital pazarlama işimi kurtarabilir mi? sorusunun cevabına sahipsiniz ve fiyat teklifi almak için bir telefon kadar yakınız!



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page