top of page

Daha fazla satış yapmak için tasarım nasıl kullanılır?

Daha fazla satış yapmak için tasarım nasıl kullanılır: İşinizi büyütmek için pratik bir rehber


Daha fazla satış yapmak için tasarım nasıl kullanılır: İşinizi büyütmek için pratik bir rehber


Tasarım, piyasadaki en küçümsenen satış araçlarından biridir: ya markanızı mükemmele ulaştırabilir ve satışlarınızı artırabilir ya da en iyisini yapabilir...


Tasarım-Daha fazla satış yapmak için tasarım nasıl kullanılır: İşletmenizi büyütmek için pratik bir rehber!


Facebook-Linkedin-Twitter


Tasarım, piyasadaki en az değer verilen satış araçlarından biridir: ya markanızı mükemmelliğe ulaştırabilir ve satışlarınızı artırabilir ya da en iyi iş stratejisini başarısızlığa uğratabilir.


Daha fazla satmak için tasarımı kullanmanın nihai rehberini hazırladık. Satışları artırmak için tasarımın neden önemli olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin ve işinizi büyütmenize yardımcı olacak en iyi 8 tasarım ipucunu öğrenin. Sonuna kadar okuduğunuzdan emin olun; makalemiz, rakiplerinizin bildiği kısayollarla doludur.


Satışları artırmak için tasarım neden önemlidir?


  • Tasarım, satışlarınızın en iyi arkadaşı olabilir:

  • Markanıza dikkat çekme gücüne sahiptir.

  • Marka bilinirliğini artırmaya yardımcı olur.

  • Marka görünürlüğünü artırır.

  • İnsanları satın alma kararları vermeye sevk edebilir.

  • Marka güvenilirliğini ve otoritesini yükseltir.

  • Markanızı rakiplerinizden farklı kılar.


Satışları artırmak için tasarım neden önemlidir?  Tasarım, satışlarınızın en iyi arkadaşı olabilir: Markanıza dikkat çekme gücüne sahiptir. Marka bilinirliğini artırmaya yardımcı olur. Marka görünürlüğünü artırır. İnsanları satın alma kararları vermeye sevk edebilir. Marka güvenilirliğini ve otoritesini yükseltir. Markanızı rakiplerinizden farklı kılar.

Yukarıda belirtilen noktaların tümünü kanıtlayan birkaç çalışma ve istatistik:


Yapılan araştırmalar, iyi tasarlanmış reklamlara sahip şirketlerin tasarımla ilgili yatırımlarından %125 getiri elde ettiğini ortaya koyuyor.


Yapılan anketlere göre insanların %59'u iyi tasarıma dayalı olarak bir ürün veya hizmet seçiyor ve %45'i daha iyi görünen bir ürün veya hizmet için daha fazla para ödüyor.


“Tasarımı bir bütün olarak gören şirketlerin fiyat konusunda diğerleri kadar rekabet etmesi gerekmediği” ortaya konmuş bir gerçek.


Ancak, tüm tasarımlar bunu yapamaz. Tasarımı bir satış aracına dönüştürmek için avantajlardan yararlanmanıza yardımcı olabilecek tüm ipuçlarını ve püf noktalarını bilmeniz gerekir. Her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin!


Satış aracı olarak tasarım: İşletmenize yardımcı olacak 8 tasarım ipucu


Markanızla ilişkili bir karakter oluşturun


Sosyal medya pazarlamanızla daha fazla satış yapmak istiyorsanız, hedef kitlenizle duygusal bir bağ kurmanız gerekir. Bunu yapmanın daha iyi bir yolu, hedef kitlenize bir marka karakterini (başka bir deyişle marka maskotu olarak da bilinir) tanıtmaktan daha iyi bir yol yoktur.


Marka maskotu, şirketinizin elçisi olarak hizmet veren bir marka sözcüsü veya avatarıdır. Markanızın temsil ettiği her şeyi temsil eder ve güçlendirirler. Esasen markanızın temel mesajlarını görsel olarak ileten insanlaştırılmış bir karakterdir.


Marka karakterleri bir markayı insanlaştırır, kişilik sergiler ve bir şirketin sosyal medyada daha somut bir temsilini yaratır. Bu yüzden genellikle insanlaştırılmış bir nesne, hayvan ve hatta kurgusal bir karakter veya yaratık şeklini alırlar.


Fransızca'da "mascotte" kelimesi "şanslı tılsım" anlamına gelir ve marka maskotlarının bir işletmenin pazarlama stratejisinde oynadığı rolü doğru bir şekilde tanımlar:


Hikaye anlatımını geliştirmeye ve bir marka ile hedef kitlesi arasında duygusal bir bağlantı kurmaya yardımcı olurlar.


Marka bilinirliğini önemli ölçüde artırırlar.


Satış aracı olarak tasarım: İşletmenize yardımcı olacak 8 tasarım ipucu

Markanın tüm pazarlama iletişimlerini birbirine bağlayarak marka sürekliliğini geliştirmeye yardımcı olurlar.


Daha fazla markaya maruz kalma sağlayan ve hedef pazarınızın dışındaki müşterilere bir marka tanıtan viralite sunarlar.


Bir markayı rakiplerinden farklılaştırırlar.


Bir markanın sunduğu hizmetlerin türünü kelimeler olmadan aktarırlar, böylece hedef kitle markayı ve arkasındaki mesajı daha etkili bir şekilde anlayabilir.


Bir markayı gerçekten zamansız hale getiriyorlar. Pek çok marka, artık faaliyette olmasalar da hala maskotlarıyla anılıyor.


Sonuç olarak, marka maskotlarının kullanımı işinizi artırabilir ve daha fazla satış sağlayabilir.


Yapılan bir araştırmaya göre, kampanyalarında maskot veya özel karakterler kullanan markaların kârlarında %41'lik bir artış gözlemleniyor. Kısmen de bu yüzden dünyanın en beğenilen şirketlerinin %54'ü pazarlama kampanyalarında maskotları bir iletişim aracı olarak kullanıyor.


Kellog'un Tiger'ı, Android'in robotu, McDonald's Ronald McDonald, Duracell'in Tavşanı, KFC'den Albay Sanders, Mr. Clean ve daha binlercesini düşünün…


Bir gün bu şirketler arasında yer almak istiyorsanız, bir marka maskotu geliştirmeniz ve pazarlama tasarımlarınızda görünmesini sağlamanız gerekir. Marka karakterini logonuza ekleyebilir, sosyal medya paylaşımlarınıza dahil edebilir, web sitenize ve basılı materyallerinize yerleştirebilirsiniz.


Marka maskotunuzun markanızla gerçekten uyumlu olduğundan emin olun. Şirketinizi ve değerlerini temsil etmeleri ve kesinlikle iyi tasarlanmaları gerekir


Tasarım tutarlılığını sağlayın


Tasarımlarınıza bir marka maskotu eklemek, tasarım tutarlılığınızı geliştirmenin ve marka bilinirliğini artırmanın tek yolu değildir. Pazarlama malzemelerinizin diğerlerinden farklı ve tanınabilir olmasını sağlamak için hepsinin aynı stili paylaştığından, benzer görsellerle zenginleştirildiğinden ve aynı renk desenini kullandığından emin olmanız gerekir.


Marka stil yönergelerinizi geliştirirken markanızın kullanacağı renk paletine karar vermeniz, sizinle ilişkilendirilecek yazı tipi seçimini ana hatlarıyla belirtmeniz ve görsellerinizin genel stilini belirlemeniz gerekir. Ardından, bunları kullanmaya bağlı kalmalısınız.


Viral olma yeteneğine sahip eğlenceli tasarımlarla denemeler yapın


Geri dönen müşteriler ve marka savunucuları, işletmenize çok fazla satış yapma potansiyeline sahip olduklarından markanız için son derece önemlidir. Bununla birlikte, müşterileriniz ne kadar sadık olursa olsun, yalnızca sizi banka yapmak için onlara güvenemezsiniz. İşletmenizin büyümesi için hem müşteriyi elde tutmaya hem de müşteri edinmeye odaklanmanız gerekir.


Yeni müşteriler çekmenin başlangıç noktası, markanızın görünürlüğünü artırmaktır. Tasarım bunun için harika bir araçtır.


Geçmişte markanızı yeni müşterilere tanıtmak son derece zordu. Pazarlamaya yatırım yapmak ve yerel etki alanınızın ötesine geçmek için küçük bir servetinizin olması gerekiyordu. Ancak bugün işler farklı. İki kelime: küreselleşme ve internet.


Dijitalin yükselişi ile en küçük işletmeler bile dünya çapında bilinirlik kazanma şansı elde ediyor. Tek yapmaları gereken, kartlarını çevrimiçi olarak oynamak - internette viral olma potansiyeline sahip içerik üretmek. Ve bunun için mizah da işinizin en iyi arkadaşı olmalıdır!


Pazarlama ekibinizdeki en az bir kişinin internet kültürü konusunda güncel olduğundan emin olun. Mem'ler bu günlerde çok büyük ve işletmenizi internette tanıtmak için popüler meme biçimlerini kullanma fırsatını kaçırmak çok büyük bir kayıp.


Kendinin farkında ol. Mem kültürüne dokunurken, hedef kitlenizin sizin hakkınızda ne düşündüğünü bildiğinizden emin olun. Tam olarak bir tasarım meselesi olmasa da, DuoLingo, müşterilerin marka hakkında yaptığı şakalara oynayan mükemmel bir marka örneğidir (ahem, kurumsal TikTok'ları *şefin öpücüğü*!)


Not: Eğlenceli ve modaya uygun ve düpedüz saldırgan olmak arasında ince bir çizgi var. Bu nedenle, eğlenceli tasarımlara başvuruyorsanız, toplum için bir tehdit oluşturmadığınızdan emin olun. Aksi takdirde, yaptığınız iş istediğiniz marka teşhiri olmayacak.


Duygu uyandırmak için tasarımı kullanın

Gelişmekte olan trendleri tasarımınıza dahil edin


Blog yazmak çok büyük (gerçek bloglar aracılığıyla veya sosyal medyada) - şu anda bir blog yazısı okurken bu konuda bizimle aynı fikirde olmalısınız. Blogların 100'de 99'u - en azından iyi bloglar - makalelerini göstermek ve puanlarını kanıtlamak için gerçek hayattaki markalardan örnekler kullanıyor.


Markanızı güçlendirmenin ve sunduklarınıza halkın dikkatini çekmenin harika bir yolu, çevrimiçi medyanın örnek olarak kullandığı en son teknoloji ürünü işletme olmaktır.

Bunun için, her zaman ortaya çıkan tüm tasarım trendlerinin zirvesinde olmanız gerekir. En trend renkleri kullanın, tasarımlarınızın stillerini deneyin ve her zaman rakiplerinizin önünde olun.


Ayrıca trendleri tasarımınıza dahil ederek daha geniş bir kitleye hitap edebilir ve kendiniz bir trend belirleyici olarak tanınabilirsiniz. Sizin için bonus güven ve yetki puanları!


Duygu uyandırmak için tasarımı kullanın


Modernliği kucaklarken geleneği reddetmemelisiniz. Şu anda ne moda olursa olsun, insan psikolojisinden kaçamazsınız. Bazı tasarım öğeleri, müşteriler üzerindeki etkisini asla kaybetmez.


Pazarlama tasarımları oluştururken, projenize dahil ettiğiniz tüm farklı unsurların çağrışımlarını göz önünde bulundurmanız ve seçimlerine stratejik yaklaşmanız gerekir. Renkler, yazı tipleri ve öğelerin konumlandırılması, satın alma kararlarını yönlendirmede özellikle önemli bir rol oynar. Bu bilinçaltının gücü!



Tasarımınızı oluştururken, onunla ne elde etmek istediğinize dair iyi bir fikre sahip olmanız gerekir. Ardından bu fikri güçlendiren renkleri seçip görsel aleme dönüştürebilirsiniz.

Örneğin…


Kırmızı, hedef kitlenizin dikkatini çekebilecek ve onları harekete geçmeye teşvik edebilecek güçlü bir renktir. Tutkunun, aşkın ve heyecanın rengidir. Kitlenizi motive etmeniz ve onları bir şeyler yapmaya yönlendirmeniz gerektiğinde harika bir tasarım seçimidir.


Yeşil, refahın, huzurun ve pozitifliğin rengidir. Bu rengi tasarımınızın gücünü pekiştirmek, izleyenleri sakinleştirmek ve şaşmaz gücünüzü göstermek için kullanabilirsiniz.


Sarı, güneşle en güçlü şekilde ilişkilendirilen renktir ve bu kadarı yeterli. Bir tasarımla hedef kitlenizi anında neşelendirmek istiyorsanız, eğlenceyi ve mutluluğu yansıtmak için sarıyı kullanabilirsiniz.


Mavi, genellikle sakin, istikrarlı, özgün ve yenilikçi olarak görülen ana renktir (birçok teknoloji markasının bunu kullanmasının iyi bir nedeni var!).


Mor, en gizemli renklerden biridir. Kitlenizin ilgisini çekmek ve bir şeyi tahmin etmelerini sağlamak istiyorsanız, bir sonraki tasarımınızda kullanın.


Yazı Tipleri


Metin yazarlığı sanattır ve metin yazarları, işinizin sunduğu her şeyi insanların istemesini sağlama gücüne sahiptir. Ancak metin yazarlarınız yazar blokajıyla mücadele edip kopya ürettiğinde, tasarım ekibinizin doğru yazı tiplerini kullanarak kelimelerinin etkisini artırması gerekir.


Bir mesajınız hazır olduğunda, sadece ne söylediğiniz değil, aynı zamanda nasıl söylediğiniz de önemlidir. Uyandırmak istediğiniz duygulara bağlı olarak, adeta çığlık atan büyük ve kalın yazı tiplerini veya izleyicinin ilgisini çeken ince ve zarif yazı tiplerini kullanmak isteyebilirsiniz.


Tasarım öğeleri

Konumlandırma


Tasarım öğeleriniz bağımsız olarak var olmaz. Hepsi birbiriyle etkileşime girerek iletmek istediğiniz mesajı değiştirir.


Tüm öğelerinizi stratejik olarak konumlandırdığınızdan emin olun, böylece tasarımınızın arkasındaki fikri güçlendirir ve hedef kitlenizi harekete geçmeye teşvik eder.


Pazarlama Tasarımlarınıza Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik Ekleyin


Tripadvisor, Amazon ve Aliexpress yorum bölümleri… GoodReads, Google Haritalar incelemeleri… Hepsi ürün ve hizmet incelemeleriyle dolu. Ve bunun iyi bir nedeni var: insanlar insanlara güveniyor.


Bir satın alma yapmakla ilgilendiklerinde, insanlar düşündükleri ürün hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmek için yola çıkacaklar. Ardından, en iyi kullanıcı incelemelerine sahip seçeneği seçecekler.


Bununla birlikte, insanlar hala satış hunisinin en üstündeyse ve işletmenizin sattığı ürünün neredeyse hiç farkında değillerse, onu araştırma mücadelesinden geçmeleri pek olası değildir.


Bu, onu döndüremeyeceğiniz ve değerlendirmeleri kendiniz sunamayacağınız anlamına gelmez. Müşteri fotoğrafları, ürün incelemeleri ve daha fazlası gibi kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği tasarımlarınıza ekleyin; insanları markanıza güvenmeye ve sizden satın almaya daha yatkın olmaya teşvik edin.


Tasarımlarınızı Sosyal Medya Platformunun Formatına Göre Ayarlayın


Ne kadar harika bir tasarım yarattığınız önemli değil, yayınladığınız platforma uyarlanmadıysa, bir fark yaratmaz.


Biçimler birbirinin yerine kullanılamaz:

Facebook gönderileri Instagram Hikayesi olarak paylaşılamaz.

Instagram gönderileri bir Twitter başlığı için kullanılamaz.

LinkedIn kapakları, YouTube küçük resimleri kadar iyi görünmeyecektir.

Pinterest grafikleri Instagram gönderileri olarak çalışmaz.


Pazarlama materyallerinizi tasarlarken, platformun formatını göz önünde bulundurmanız ve tasarımınızın harcamasını buna göre oluşturmanız gerekir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page