top of page

2023'te Ücretsiz Instagram Beğenileri Nasıl Alınır?

2023'te Ücretsiz Instagram Beğenileri Nasıl Alınır (Çünkü Hala Önemli)


Instagram beğenilerini görseniz de görmeseniz de Instagram algoritması her zamanki gibi çalışmaya devam ediyor. Bu, takipçilerin ilgisini çekmek için daha çok çalışmak anlamına gelir.


Gönderilerinize nasıl daha fazla beğeni alırsınız?


Gönderilerinize nasıl daha fazla beğeni alırsınız?- Nihayetinde Instagram'daki amaç, insanların değer verdiği içeriği paylaşarak en iyi yönünüzü göstermektir. Emek ister ama oyununuzu geliştirmeye hazırsanız, başlamanıza yardımcı olacak tonlarca ipucumuz var.

Fotoğraf: https://unsplash.com


Öncelikle, Instagram beğenileri satın almayın. (Bize güvenin.)


Gerçek büyük aşk hiçbir şeye mal olmaz. Gerçek insanlardan gerçek Instagram beğenilerine layık, yüksek kaliteli gönderiler oluşturmak sadece zaman ve özen gerektirir.

Nihayetinde Instagram'daki amaç, insanların değer verdiği içeriği paylaşarak en iyi yönünüzü göstermektir. Emek ister ama oyununuzu geliştirmeye hazırsanız, başlamanıza yardımcı olacak tonlarca ipucumuz var.


Kullanıcılar artık Instagram'da beğeni sayılarını gizleyebilecek. Hala önemliler mi?


Cevap elbette evet. Instagram'daysanız, beğeniler her zamanki kadar önemlidir.


Kaçırmışsınızdır diye söylüyorum: 2019'un ortalarında Instagram, bir gönderinin aldığı beğeni sayısını (diğer adıyla 'beğeni sayıları') belirli bölgelerin akışlarında göstermeme denemelerine başladı.


Instagram Başkanı Adam Mosseri'ye göre bu hareket, şirketin platform topluluğunun ruh sağlığını koruma çabalarının bir parçasıydı. Fikir, tüm deneyimi kullanıcılar için daha sağlıklı ve daha az rekabetçi hale getirmekti. Instagram, “Arkadaşlarınızın ne kadar beğeni aldıklarına değil, paylaştığınız fotoğraf ve videolara odaklanmasını istiyoruz” dedi.


Hareket karışık bir başarı elde etti: Bazı insanlar rekabete ayak uydurma baskısından kurtulmaktan hoşlanırken, diğerleri neyin popüler olduğu konusunda karanlıkta bırakıldıklarını hissettiler.


Instagram'ın çözümü, Mayıs 2021'de insanlara artık herkese açık beğeni sayılarını gizleme seçeneği sunacağını duyurmaktı - ya sayıları tüm gönderilerde ya da başkalarının görememesi için yalnızca kendi akışınızda gizleme.


Ancak Instagram beğenilerini görebilsek de görmesek de platforma göre Instagram algoritması her zaman olduğu gibi çalışmaya devam ediyor. Bu yüzden, dünyanın gözü önünde olsun ya da olmasın, insanların o kalp düğmesine dokunmasını sağlamanın en iyi yolları aşağıda.



Instagram beğenilerini görebilsek de görmesek de platforma göre Instagram algoritması her zaman olduğu gibi çalışmaya devam ediyor. Bu yüzden, dünyanın gözü önünde olsun ya da olmasın, insanların o kalp düğmesine dokunmasını sağlamanın en iyi yolları  burada!

1. Doğru hashtag'leri kullanın


Hashtag'ler, Instagram kitlenizi genişletmek için büyük bir anahtardır. Bir hashtag kullanın ve gönderiniz (veya Hikayeniz!) o hashtag için sayfada görünecektir.


İnsanlar hashtag'leri takip etmeyi de seçebilir, bu da tamamen yabancı birinin haber akışında görünebileceğiniz anlamına gelir. Sürpriz!


İllüstratör Joe Taylor, bu konu aramalarında görünmesi için bu gönderiyi #illustration ve #characterdesign beğenileriyle etiketledi. 1.800'den fazla beğeni! Size de harika bir fikir gibi görünüyor mu?


İster ürün veya hizmet hashtag'leri, ister mevsimlik hashtag'ler, kısaltma hashtag'leri veya konum hashtag'leri kullanıyor olun, fikir birliği, 11 hashtag'in altında tutmanın en iyi uygulama olduğu yönündedir.


2. İlgili kullanıcıları etiketleyin


İster ortak çalıştığınız bir arkadaşınızı, ister yeni bir tanıdığınızı veya çocukluk kahramanınızı etiketleyin, amaç onlara ne kadar değer verdiğinizi vurgulamak ve bu değeri izleyicilerinizle paylaşmaktır.


Ve eğer öyle olursa, izleyicilerinin süreçteki değerinizi görmesi muhtemeldir.


3. Etkileyici altyazılar yazın


İster Instagram'ın 2.200 karakter sınırını aşan bir roman yazmaktan, ister tek satırlık bir şeyi gizemli ve etkili tutmaktan daha iyi olup olmadığınız, markanızın sesine ve mesajına bağlıdır. Ancak uzun veya kısa, altyazılar bir gönderinin başarısında hayati bir bileşendir.

Harika Instagram altyazıları bağlam ve kişilik katar ve takipçilerinizi harekete geçmeye zorlar.


4. Konumunuzu etiketleyin


Bira fabrikalarındaki veya ortak çalışma alanlarındaki mükemmel zevkinizle ilgili alçakgönüllü bir övünmenin ötesinde, konumunuzu coğrafi olarak etiketlemek, daha fazla insanın fotoğraflarınızı bulması ve beğenmesi için bir yoldur.


Müdavimlerinizle ve potansiyel müdavimlerinizle bir topluluk duygusu oluşturduğunuzda, fiziksel bir konuma sahip bir markaysanız daha da yardımcı olur. (Haritada görünmeniz için fiziksel koordinatlarınızın doğru olduğundan emin olmayı unutmayın.)



Bu küçük büyüteç simgesinin arkasında, Keşfet sayfası, Instagram tarafından sizin için kişiselleştirilmiş güzel ve eğlenceli içeriklerden oluşan bir berekettir. Orada ortaya çıkan markalar çok fazla göze çarpıyor.


Ancak markalar, ilk etapta Instagram Keşfet sekmesinde nasıl öne çıkıyor? Kısacası, harika bir katılım oranına ve aktif bir topluluğa ihtiyacınız var - ve Instagram'ın şu anda algoritmada güçlendirdiği yeni özelliği kucaklamaktan zarar gelmez. (Makaraların her yerde olduğunu fark ettiniz mi? Bu tesadüf değil!)


6. Doğru zamanda yayınlayın


Instagram, gönderileri kronolojik olarak göstermez, ancak algoritması "yeniliği" destekler. Bu, gözbebeklerinin önüne geçmek istiyorsanız hedef kitlenizin uygulamaya gerçekten ne zaman baktığını bilmenizin sizin için önemli olduğu anlamına gelir.


Hangisi… hımmm… tam olarak ne zaman?


Her markanın kendine özgü hedef kitlesine dayalı olarak kendi tatlı noktası vardır, bu nedenle kendi analitiğiniz size yol gösterecektir.


Ancak, Instagram'da gönderi paylaşmak için genel olarak en iyi zamanı bulmak için biraz hesap yaptık ve birkaç deney yaptık ve genel olarak, Çarşamba günü saat 11:00'i hedeflemek için oldukça iyi bir zaman gibi görünüyor. Oradan başlayın ve belirli takipçileriniz için neyin işe yaradığını öğrenirken ince ayar yapın!


7. Bir yarışma düzenleyin


Yarışmalar biraz planlama veya çok zaman alabilir. Ancak, bir yarışma organize etmek, belirli bir zaman diliminde etkileşimi artırmanın en basit yollarından biridir.


Önemli olan, ödülünüzün hedef kitleniz için arzu edilir olmasını sağlamak, ancak aynı zamanda oportünistleri değil gerçek hayranları çekecek kadar spesifik olmasını sağlamaktır (yani, nakit para, iPhone veya İbiza gezileri vermeyin).


8. İyi fotoğraflar yayınlayın


Fotoğrafın bir pazarlama aracı olmadan önce bir sanat olduğunu unutmayalım diye, bazen zevkimizin becerimizi aştığı gerçeğini hepimiz kabul etmeliyiz.


Instagram'da "yeterince iyi" çekimlere yer yoktur. Seviye atlama zamanı.


Bu ister gözünüzü geliştirmek için bir fotoğrafçılık kursuna gitmek, ister ekipmanınızı yükseltmek için biraz bütçe ayırmak olsun, profesyonellerin hobicilerden farklı olarak ne yaptığını anlayın.


9. Akışınızın dışında etkileşim kurun


Algoritma, insanlara istediklerini verme çabasında, "yakın" olduğunu düşündüğü hesaplardan gelen Instagram gönderilerine öncelik veriyor. Yakınlığı nasıl ölçer? Ne kadar hesabın birbiriyle etkileşime girdiğini izleyerek.


Bu nedenle, erişiminizi ve dolayısıyla beğeni alma şansınızı genişletmek istiyorsanız, şaka gibi olmayın: devam edin ve etkileşim kurun. Beğeniler ve yorumlar konusunda cömert olun.


10. Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği yayınlayın


Takipçilerinizden içerik paylaşmak, etkileşim oluşturmanın kesin bir yoludur. Yeni başlayanlar için, beğendikleri bir markanın öne çıkarılması kullanıcı için bir heyecandır, ancak aynı zamanda sosyal bir kanıt görevi görür ve diğer takipçileriniz için bir süper hayran olmanın pek de sorun olmadığını onaylar.


Ayrıca özgünlüğünüzü ve toplulukla bağlantınızı gösterir. Öyleyse devam edin: o paylaşım düğmesini parçalayın!


11. Sahne arkası içeriği yayınlayın


Biraz savunmasız kalın ve parlak olmayan bitmiş ürünü gösterin - ödüllendirileceksiniz.

İnsanlar bir şeyin nasıl yapıldığını görmeyi, bir fotoğraf çekiminin perde arkasına göz atmayı ve akışınızın herhangi bir yerindeki büyüleyici çekimlerin ardındaki gerçek mücadeleleri öğrenmeyi seviyor.


12. İnsanlara fikirlerini sorun


"Açıklamada bir soru sorun" ifadesi, etkileşimi artırmak için yaygın bir tavsiye olmasının bir nedeni vardır: Bu, takipçilerin yorum eklemesi için doğrudan bir harekete geçirici mesajdır.

Ve zaten ilgi çekiyorlarsa, bu süreçte size bir beğeni atma olasılığı artar. Sormaktan asla zarar gelmez!


Instagram'ınızı beğenileri görecek şekilde ayarladıysanız, rakipleriniz için neyin işe yaradığını (veya başarısız olduğunu) tekrar görebilirsiniz. Gözlerinizi açık tutun… veya daha iyisi, bir rekabet analizi yapın.

13. Devralma düzenleyin


Hesabınızın anahtarlarını bir ortak çalışana teslim etmekte rahatsanız, Instagram'ın devralınması, yeni bir kitleyi sayfanıza çekmenin harika bir yoludur.


Elbette, sizi devralan marka veya etkileyici, değerlerinizle uyumlu olmalıdır - sayfanıza taşınan hayranların gördüklerini beğenmesini ve etrafta kalmasını istersiniz.


14. Rakipleriniz için neyin işe yaradığını izleyin


Instagram'ınızı beğenileri görecek şekilde ayarladıysanız, rakipleriniz için neyin işe yaradığını (veya başarısız olduğunu) tekrar görebilirsiniz. Gözlerinizi açık tutun… veya daha iyisi, bir rekabet analizi yapın.


Duyarlılığı ölçmek ve sektördeki eğilimleri belirlemek için sosyal medya pazarlama stratejinizin sosyal dinlemeyi bir parçası haline getirin. Geride kalmak istemezsiniz veya rakibinizin topu düşürmüş olabileceği yerden devam etme fırsatını kaçırmak istemezsiniz.


15. İnsanlardan arkadaşlarını etiketlemelerini isteyin


Bunu her zaman yapmak biraz eskiyor... ama "bir arkadaşını etiketlemeye" başlama, doğru gönderiyle birleştiğinde bir hareketlilik ile sonuçlanabilir.


Anahtar, ister komik bir can alıcı söz ister bir hediye olsun, bir arkadaşını etiketlemek için onlara iyi bir neden vermektir.


16. Caps'leri (Memleri) kucaklayın


Instagram'ın memler ve birleştirme hesaplarıyla dolu olmasının bir nedeni var: insanlar komik gifleri, dokunaklı sözleri veya saçma sapan esprileri beğenmekten ve paylaşmaktan kendilerini alamıyorlar.


Bazıları kesinlikle gençliği çarpıtabilse de, markaların memleri stratejik ve başarılı bir şekilde kullanma çabaları boşuna değil – dikkat etmeniz gereken şey, sadece şakaları sesinize, içeriğinize ve izleyicilerinize uygun tutmak ve aşırıya kaçmamak. Gönderiler arasına biraz mem serpiştirmek markanız için uzun bir yol kat etmek anlamına gelir!

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page